Oscar-akademiet diskvalificerer ‘Arrival’, ‘Silence’ og ‘Manchester by the Sea’ i bedste score-kategorien

Oscar-akademiet diskvalificerer ‘Arrival’, ‘Silence’ og ‘Manchester by the Sea’ i bedste score-kategorien

Oscar-akademiet har offentliggjort en lang liste over 145 af årets film, hvis originale scores er berettiget til en nominering, og fraværet af ‘Arrival’, ‘Silence’ og ‘Manchester by the Sea’ sprang hurtigt i øjnene hos mange.

Forklaringen fulgte kort efter: De tre film var slet og ret blevet diskvalificeret. Akademiet vurderede i alle tre tilfælde, at der blev brugt for meget ikke-original musik.

I forhold til ‘Arrival’ lyder argumentet, at at brugen af Max Richters ‘On the Nature of Daylight’ i starten af slutningen er umulig at adskille fra de øvrige kompositioner, som den islandske komponist Jóhann Jóhannsson står bag. En kilde fra den amerikanske distributør Paramount siger ellers ifølge Variety, at Jóhanssons originale kompositioner udgør 86 procent af ‘Arrival’s score.

Komponisterne bag ‘Silence’ og ‘Manchester by the Sea’ stod i fuldstændigt samme båd, men da der ikke er noget objektivt kriterium for, hvornår et score er originalt nok – og det tilmed er umuligt at klage – sker der nok ikke meget mere i den sag.

Jóhann Jóhannsson kan dog trøste sig med, at han allerede har været nomineret to gange før, for ‘The Theory of Everything’ og ‘Sicario’.

Læs også: 15 dokumentarfilm er blevet Oscar-shortlistet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af