Matt Damons evner som kineser hånes efter ‘The Great Wall’-premiere

Matt Damons evner som kineser hånes efter ‘The Great Wall’-premiere

Når Hollywood-film hvidvaskes er folkets vrede forståeligt nok uundgåelig. Det er tydeligt, hver gang en asiatisk rolle udskiftes med en hvid (mand). Det kan hovedrolleindehavere i film som Emma Stone i ‘Aloha’ og Scarlett Johansson i den kommende ‘Ghost In The Shell’ tale med om.

Nu har den dyreste kinesiske film nogensinde så fået premiere i biograferne, og selvom den faktisk har sluppet uden de grummeste ridser i lakken – måske fordi den netop er kinesisk produceret – så falder Twitters hammer naturligvis nu.

Det gør den med det frustrerende ironiske hashtag #ThankYouMattDamon. Her roses Matt Damon, hans Boston-accent og Bourne-skills for alt det, han har gjort for det kinesiske folk.

Det startede med at den amerikanske komiker Jenny Yang, havde intet andet end ros til overs for Matt Damon.

Det fik hashtagget til at sprede sig på Twitter.

Det er svært at vurdere, om det er udfald af misforstået politisk korrekthed blandt det amerikansk-asiatiske mindretal eller om den kinesiske befolkning er lige så stødt på manchetterne. Det lod ikke til at være tilfældet tidligere.

Faktum er i hvert fald at Matt Damon må påtage sig en uforholdsvismæssigt stor del af skylden for en kinesisk produceret og instrueret film, (der handler om at beskytte Kina mod dæmoner, for guds skyld), selvom han hverken har kunnet påvirke hverken plot eller casting. Men det er måske bare på tide, at Hollywood-skuespillere bruger deres magt, som de har agt og takker nej til den type roller. Også for deres egen skyld.

Læs også: ‘The Great Wall’: Matt Damon forsvarer Kina mod dæmoner

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af