Soundvenue & CPH:DOX præsenterer: Den Oscar-nominerede og storroste racefilm ‘I Am Not Your Negro’

Soundvenue & CPH:DOX præsenterer: Den Oscar-nominerede og storroste racefilm ‘I Am Not Your Negro’

Få emner er så presserende i både det amerikanske samfund og i amerikansk film lige nu som race.

Gudskelov bar årets Oscar-nomineringer præg af en række stærke ‘sorte’ film og præstationer, ikke mindst på dokumentarfronten, hvor hele tre racerelaterede film har vakt stor opsigt. Den ene, ‘O.J.: Made in America’, kender de fleste, men den står ikke alene som et prægnant og hyperambitiøst storværk.

Raoul Pecks ‘I Am Not a Negro’ har et snit på hele 96 procent positive anmeldelser på Metacritic, og i sin anmeldelse til topkarakter kalder The Guardian eksempelvis filmen for »en af de bedste film om borgerrettighedsæraen nogensinde«.

Og hvad handler den så om?

I 1979 skrev den amerikanske forfatter, dramatiker og aktivist James Baldwin et brev til sin forlægger om sin næste bog-idé, ‘Remember This House’. Bogen skulle være en revolutionær og personlig fortælling om tre af hans nære venner, der alle var blevet myrdet: Medgar Evers, Malcom X og Martin Luther King, Jr.

James Baldwin døde i 1987 af kræft og efterlod sig kun 30 færdige sider af manuskriptet til bogen. ’I Am Not Your Negro’ er mesterinstruktøren Raoul Pecks filmiske forestilling af bogen.

’I Am Not Your Negro’ er en radikal undersøgelse af race i Amerika, som på skræmmende vis blotlægger lighederne mellem fortidens borgerrettighedsbevægelse og nutidens #BlackLivesMatter. Filmen udfordrer simpelthen de grundlæggende definitioner på, hvad Amerika står for.

Vi er stolte af sammen med CPH:DOX at præsentere den første danske visning af filmen 19. marts i den første weekend af årets store dokumentarfestival.

Køb billet HER – og tilmeld dig Facebook-event HER.

‘I Am Not Your Negro’
Grand Teatret
Søndag den 19. marts kl. 21.30

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af