‘Breaking Bad’s skaber forklarer den legendariske pizzascene: Derfor er pizzaen ikke slicet

Da Walter White i ‘Breaking Bad’ sæson 3, afsnit 2 i arrigskab kyler en enorm familiepizza op på garagens tag, var det et af de øjeblikke i ‘Breaking Bad’, der var skabt til at blive omdiskuteret. Ikke alene blev det hurtigt meme-materiale, det hus, hvor seriens udendørsoptagelser er filmet, blev bombarderet med pizza og sidenhen afslørede Bryan Cranstons egne yndlingsøjeblikke fra serien.

Men var det meningen, pizzaen skulle lande på taget? Hvad er symbolikken i det? Og hvorfor i alverden er den ikke skåret i slices?

Det sidste spørgsmål har seriens skaber Vince Gilligan netop besvaret i en Reddit AMA, hvor han forklarer, at det var et af de momenter, der krævede lidt kontraintuitiv efterrationalisering i manuskriptet. Enhver, der har kastet en pizza, ved, at den går i lige så mange stykker, som den er skåret, når den lander. Men det duede jo ikke her.

Derfor flettede han en scene ind en sæson senere (sæson 4, afsnit 2), hvor Jesse Pinkmans ven Badger henter pizza fra det (virkelige) sted Venezia’s i Alberquerque. Her forklarer Badger, at de sparer mandetimer ved ikke at skære pizzaerne. Den sluger vi så for at få endene til mødes.

Du kan se den legendariske pizzakastningsscene og hvordan den blev skabt her – i første take:

I virkeligheden skærer Venezia’s dog deres pizza i slices.

Læs også: Netflix pusher ambitiøs fanteori: ‘Breaking Bad’ er en prequel til ‘The Walking Dead’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af