Finn Jones fra ‘Game of Thrones’ dropper Twitter efter ophedet racedebat om Marvel-rolle

I weekendens løb brød én af de efterhånden utallige hvidvasknings-dumpster fires ud i lys lue, da Finn Jones fra ‘Game of Thrones’ og den kommende Netflix/Marvel-serie ‘Iron Fist’ havnede i et skænderi med Asyiqin Haron, den kreative direktør for film- og nørdkultursitet Geeks of Color.

Da bølgerne gik højest resulterede det i, at Finn Jones midlertidigt lukkede sin Twitter-konto i et lille døgns tid.

Skænderiet opstod efter Finn Jones linkede til rapper og skuespiller Riz Ahmeds stærke tale om repræsentation til det britiske parlament. Finn Jones skrev: »representation is important. and here’s why.« Særligt den formulering triggede en respons fra kritikere.

Som nogle måske vil vide, spiller Finn Jones Danny Rand, der bliver til helten Iron Fist i den kommende Marvel-baserede superhelteserie på Netflix af samme navn. Han er kort sagt en hvid, heteroseksuel mand, der tager til Asien, lærer kampsport og bliver bedre end sine læremestre.

Asyiqin Haron indledte med at spørge: »…Are you for real?«, hvortil Finn Jones svarede:

Der er i øvrigt fire Marvel-shows på Netflix.

Hun fortsatte argumentationen: »That’s great and all but you do see why Danny Rand being white is problematic right?«, »I don’t doubt it. I’m just saying an Asian Danny Rand could’ve made an even bigger impact but sure. Do you.« og »The frustration isn’t only with me. There’s been many articles and petitions for Danny to be Asian. Maybe read some.«

Hun blev sidenhen overdænget med mudder fra den anden grøft og har sidenhen lukket for muligheden for at læse disse tweets.

Efter kontraargumentationen slettede Finn Jones sin profil på Twitter. Han er sidenhen vendt tilbage til Twitter og forklarer til Deadline, at han havde brug for at bringe sin karakter til live uden at blive dømt, hvorfor han lukkede sin Twitter-konto for en stund.

»Efter jeg postede blev jeg oversvømmet af folk, der beskyldte mig for ikke at måtte dele min stemme baseret på en formodning om, at vores serie spiller ind i problemerne med racemæssig ulighed på skærmen. […] Jeg håber folk kan se serien, før de dømmer den. I tider så splittede som disse er vi nødt til at forblive forenede, medfølende og forstående i vores forskelle.«

‘Iron Fist’ kommer til Netflix 17. marts og slutter sig dermed til ‘Luke Cage’, ‘Daredevil’ og ‘Jessica Jones’ i rækken af Marvel-serier. De fire karakterer samles i serien ‘The Defenders’ senere på året.

Læs også: Se den første trailer til Netflix’ Marvel-serie ‘Iron Fist’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af