Samuel L. Jackson kritiserer ‘Get Out’ for at caste en sort brite og ikke en amerikaner

Samuel L. Jackson kritiserer ‘Get Out’ for at caste en sort brite og ikke en amerikaner
Samuel L. Jackson (Foto: Jamie McCarthy/Getty Images)

Jordan Peeles satiriske horrorfilmdebut er all the rage i USA for tiden. De fleste er ekstremt begejstrede for filmen, der tager et sjældent emne som dating med forskellige hudfarver op. Det er

Samuel L. Jackson er også begejstret. Men der er alligevel én ting, der nager ham: At Jordan Peele har valgt en sort brite og ikke en sort amerikaner til rollen. Han mener, sidstnævnte kunne have skabt en mere helstøbt karakter.

Jacksons argument er, at britiske Daniel Kaluuya (‘Sicario’, ‘Black Mirror’ – stærkt afsnit) ikke helt forstår samfundsopdelingen og racismen i USA, for i Storbrittanien er der kun »otte rigtigt hvide mennesker tilbage«.

Det postulat fremfører han i radioprogrammet herunder (ca. 25 minutter inde).

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Samuel L. Jackson forklarer Peeles og andres valg med, at britiske sorte skuespillere ikke koster lige så meget og de i modsætning til amerikanske brothers er klassisk uddannede.

Udtalelsen har vakt opsigt, blandt andet hos John Boyega (Finn i ‘Star Wars’), der selv er brite.

Daniel Kaluuya har i et interview med Vulture allerede forklaret, hvordan han har det med rollen – på trods af, han ikke er amerikaner. Han forklarer blandt andet, at han også bliver stoppet af politiet og at han også bliver forskelsbehandlet til fester for at passe ind.

Læs også: Skuespiller sviner kritiker, der ødelagde hans films perfekte Rotten Tomatoes-score

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af