Tak til Don Draper: Ketchup-giganten Heinz adopterer et ‘Mad Men’-slogan i ny kampagne

Tak til Don Draper: Ketchup-giganten Heinz adopterer et ‘Mad Men’-slogan i ny kampagne

Det tog 50 år i fiktionsland for et ‘Mad Men’-sloganforslag at krydse over i virkeligheden. Det fiktive slogan Pass the Heinz, som fiktive Heinz i fiktive 1966 fiktivt takker nej til i ‘Mad Men’ sæson 5, har rigtige Heinz nu i virkeligheden takket ja til.

I serien præsenterer Don Draper (Jon Hamm) fra reklamefirmaet Sterling Cooper det dristige slogan til en reklamekampagne, hvor Heinz-produktet slet ikke indgår – udover i taglinen Pass the Heinz. I stedet består kampagnen af tre billeder af en burger, en pomfrit og en bøf, der som bekendt går godt med en klat tomatketchup.

I et interessant twist har Heinz nu samlet kampagnen op i samarbejde med reklamebureauet David Miami og kommer til at bruge et reshoot af billederne – men ellers præcis som de er tænkt – i virkelighedens New York City, i magasiner, aviser og på sociale medier. Både Sterling Cooper, Don Draper og seriens skaber Matthew Weiner er krediteret for kampagnen.

I et interview med Adweek forklarer repræsentanter for Heinz og David Miami, at de dels gerne vil markere tiårsjubilæet for premieren på ‘Mad Men’ til sommer og derudover gerne vil hædre en kampagne som de mener rammer »100 procent på brand-positionering«.

Læs også: Peggy fra ‘Mad Men’ er Drake: Startede fra bunden, nu er hun her

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af