Lars von Triers oversete komedie er årtusindets bedste danske film Mads Brügger:

Soundvenue har bedt en lang række danske filmfolk om at kåre de bedste film fra dette årtusind. 115 har deltaget, og vi annoncerer resultatet i næste uge. Her fortæller Mads Brügger om, hvordan hans favorit forudså finanskrisen.

Mads Brügger har Lars von Triers ‘Direktøren for det hele’ som den bedste danske film på sin liste over årtusindets bedste film. Han kalder den blandt andet for et profetisk kunstværk.

»Den forudser finanskrisen. Lars von Trier har simpelthen set ud i fremtiden«, siger Radio24syv-kanalchefen om sit valg.

Samtidig mener han, at det lykkes von Trier at udstille det absurde ved ideen om en chef.

»Altså ideen om, at der over det hele er en eller anden, som har styr på alt. Det har vedkommende med al sandsynlighed overhovedet ikke«.

‘Årtusindets bedste film’ er den første undersøgelse af sin slags på dansk grund. 115 har afgivet deres stemmer, og der er både instruktører, manuskriptforfattere, skuespillere, producere, fotografer, klippere, tonemestre, kritikere og festivalfolk i puljen. Blandt de medvirkende er Susanne Bier, Lone Scherfig, Joshua Oppenheimer, Roland Møller, Louise Mieritz, Fenar Ahmad, Christoffer Boe, Sonja Richter, Hella Joof, Janus Metz og Ole Christian Madsen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af