Sofia Coppola til Kirsten Dunst: »Vil du tabe dig til denne rolle?« Dunst: »Hell no«

Sofia Coppola til Kirsten Dunst: »Vil du tabe dig til denne rolle?« Dunst: »Hell no«
Foto: Evan Agostini/Getty Images

Det er bestemt ikke kun i modebranchen, at kvinder presses til at tabe sig for karrieren.

Instruktør Sofia Coppola og Kirsten Dunst har været veninder, siden Dunst brillerede i Coppolas debutfilm ‘The Virgin Suicides‘ i 1999. Senere spillede Dunst Frankrigs luksuselskende glamourdronning i Coppolas pastelfarvede historiedrama ‘Marie Antoinette’, og medvirkede som sig selv i ‘The Bling Ring’. Og nu har Coppola endnu engang instrueret den blonde Hollywood-darling, i den Cannes-aktuelle ‘The Beguiled’. 

Men på trods af mange års venskab og sammenarbejde, mente Coppola, at Dunst godt lige kunne tabe et par kilo til ‘The Beguiled’. Det har aldrig været let at være kvinde i en branche, hvor begyndende alderstegn som oftest spår færre roller, og hvor et stramt maveskind er vigtigere end sundhed. Men alligevel kan det måske komme bag på mange, at en kvindelig instruktør der fokuserer på stærke heltinder i sine film, kan opfordre sin – efter alle normale standarder slanke –skuespillerinde til at tabe sig på sidebene.

I gode venskaber skal man kunne sige alt – også fra. Og det gjorde Dunst.

»Det er virkelig svært at tabe sig, når man er 35 og hader at træne«, fortæller Dunst i et interview til Variety. ‘The Beguiled’ blev skudt i Louisiana, og Dunst havde ikke i sinde at sidde over sydstatsbyens kendte fedtholdige kost:

»Jeg spiste fried chicken og McDonald’s før arbejde. Så jeg var lidt sådan, ‘Vi har ingen muligheder! Jeg er ked af det, men jeg kan ikke tabe mig for denne rolle,’« siger skuespillerinden.

Coppola respekterede Dunsts afslag, og har da også før hen tilskyndet venindens fremtoning – deriblandt Dunsts (åbenbart) skæve tænder. »Hun (Coppola, red.) sagde engang til mig: ‘Jeg elsker dine tænder, få aldrig rettet dine tænder’. Senere lavede jeg en ‘Spider-Man’-film, og en af producerne sagde: ‘Jeg må tage dig til en tandlæge!’ De rettede endda mine tænder på plakaten«.

Det skal i parantes bemærkes, at Dunst ditto afviste at få fikset tænder, og at skuespillerindens charmerende smil som bekendt ikke just spændte ben for ‘Spider-Man’s succes.

Læs også: De 10 film, vi glæder os mest til på Cannes-festivalen – med Joaquin Phoenix, Nicole Kidman, Adam Sandler og Claes Bang

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af