Nyfortolkning af ‘Snehvide’ får seriøse høvl for skamløs bodyshaming

Nyfortolkning af ‘Snehvide’ får seriøse høvl for skamløs bodyshaming

Nogle dage vågner man med en forvisning om, at vi som race er på vej i den rigtige retning og racisme, sexisme og kropsdiskrimination er på vej ud i glemslen. Men det er ikke i dag.

I dag kan vi i stedet studse over, at nogen har givet filmen ‘Red Shoes & the 7 Dwarfs’ grønt lys.

Filmen er en animeret nyfortolkning af ‘Snehvide og De Syv Små Dværge’, men i denne version er Snehvide ikke smuk. Underforstået: Hun er nemlig tyk.

Model og kropsaktivisten Tess Holidays tweet herover satte for alvor fokus på den Chloë Grace Moretz i hovedrollen. Det affødte en lang række tweets fyldt med alt fra afmagt til vrede.

Men vent, det bliver værre endnu. Der udkom en teaser for et par måneder siden, hvor to af dværgene introduceres til Snehvide-karakteren. Se den og græm dig.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Først seksualiserer dværgene (der i øvrigt er fortryllede prinser, for det er jo heller ikke fedt at være lav) Snehvide, hvorefter de body-shamer hende. Og hvad er det i øvrigt for en lurer-forbrydelse vi er vidne til? Intet i den teaser rummer et budskab, man har lyst til at give videre til sine børn.

Hvorvidt filmen rent faktisk rummer en opbyggelig, positiv historie, er svært at vurdere, men det umiddelbare indtryk fra teaseren og plakaterne er, at den hylder en oldnordisk definition af skønhed – og i øvrigt nedarver den til børn.

Filmen er ifølge IMDb i post-produktion og mangler bare distribution, som det sydkoreanske studie bag, Locus, forsøgte at sikre sig under Cannes Film Festival.

Læs også: T.J. Miller agerer fransk klovn for ‘Emoji Movie’ i det mest anti-Cannes-promostunt nogensinde

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af