Vilde spekulationer: Kan David Bowie være med i ‘Twin Peaks’?

Vilde spekulationer: Kan David Bowie være med i ‘Twin Peaks’?

Stop lige en halv. David Bowie er død og borte og kan da ikke være med i den nye sæson af ‘Twin Peaks’, kan han? Der er ikke noget officielt, der tyder på det, men omvendt er der meget, der kan indikere, at det i hvert fald ikke er umuligt. Mashable har startet en vidtåben diskussion om, hvorvidt det er muligt og selvom der er tale om spekulationer, kan vi ikke undlade at blive draget af bevismaterialet.

Der er naturligvis en del spoilers i den milde ende i det følgende.

For dem, der måske ikke er helt nede i ‘Twin Peaks” brogede univers, så spiller David Bowie en lille og underlig, men ikke ubetydelig rolle i den oprindelige series prequel-film ‘Fire Walk With Me’. Her spiller han FBI-agenten Philip Jeffries, der forsvinder under en såkaldt ‘Blue Rose’-sag, der også bliver nævnt i den nye sæson. David Lynch har gentagne gange sagt, at ‘Fire Walk With Me’ er nøglen til at forstå ‘Twin Peaks: The Return’.

Det var officielt meningen, at David Bowie skulle have været med i den nye sæson, men Harry Goaz, der spiller Andy Brennan i serien har i interviews hævdet, at han aflyste den dag, han skulle have været på settet. Alligevel er spekulationerne i gang:

Hvad peger på, at der kan være noget om snakken?

Andre skuespillere, der døde for nylig, er med

Miguel Ferrer nåede at indspille sine scener til rollen som FBI-agent Albert Rosenfeld og Catherine E. Coulson nåede også at genoplive sin rolle som The Log Lady, inden hun døde kort efter optagelserne var gået i gang.

David Bowie var faktisk også i live, mens optagelserne stod på fra september 2015 til april 2016. Måske har han bare været for afkræftet til at rejse. Afhængig af hans tilstand er det i hvert fald ikke umuligt, at han har nået at tilføre projektet en eller anden form for indhold. Om det så bare er lydbidder eller en hjemmevideo er vi lykkelige.

MiguelFerrerDavidLynch

Hans rolle er særdeles fremtrædende i de første fire afsnit

I løbet af de første fire afsnit bliver navnet Philip Jeffries omtalt to gange og den falske Cooper har endda en telefonsamtale med ham (der dog ikke lød som David Bowie eller Philip Jeffries for den sags skyld).

Det ville være mærkeligt, hvis en tilsyneladende vigtig karakter for seriens handling, slet ikke er med fremadrettet. Omvendt er det jo ‘Twin Peaks’, det drejer sig om, så det ville heller ikke være overraskende.

David Bowies nøje iscenesatte død kunne skabe forhåbninger om, at han havde et sidste es i ærmet.

David Bowie vidste, at han var kræftsyg og linede i sin sidste tid ikke bare et nyt album op til at spille sig selv ud, men havde sågar flere indspilninger i ærmet. Det ville ikke være overraskende, hvis han også havde været fremsynet i forhold til ‘Twin Peaks’ og udnyttede muligheden for at tage fusen på os en sidste gang. Måske.

Så selvom seriens øvrige skuespillere siger, han ikke nåede at være med, er det unægteligt muligt, at han og David Lynch har fundet en anden løsning.

Læs også: Kunstværket lever videre: Gud var den sidste David Bowie fulgte på Twitter inden sin død

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af