Den nye ‘Game of Thrones’-trailer pillet fra hinanden og gennemanalyseret

Den nye ‘Game of Thrones’-trailer pillet fra hinanden og gennemanalyseret

Den nyeste trailer til ‘Game of Thrones’ sæson 7 landede i går – og boy oh boy, hvor fløj den majestætisk på vingerne af en ildspyende drage.

I vanlig stil er der meget få klare beviser at opsnuse i traileren, men tusindvis af mulige hints til sæsonens handling.

Vi har kigget nærmere på de vigtigste clues og deres konsekvenser, der lige nu bliver diskuteret heftigt på message boards og kultursites.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvis du ikke vil vide noget som helst om sæson 7, så er det tid til at vende om og klikke på det lille kryds.

1. Slaget ved Casterly Rock

Det er stort set bekræftet: I sæson 7 støder Daenerys’ og Cerseis hære sammen i et af seriens største slag, hvilket vi har set i still-billeder, hvor rød/guld-klædte riddere støder sammen med halvmåne-bevæbnede hestebetvingere.

Ud fra den nye trailer tyder det på, at slaget i første gang skal stå ved Casterly Rock – Lannister-familiens hjemstavn. I hvert fald ser vi Grey Worm flyde mod en revne i en klippevæg. Det har autistiske fans af serien koblet med det faktum, at Tyrion i sæson 2 fortæller, at han var ansvarlig for Casterly Rocks sanitet – derunder også kloakker.

Han kan have røbet slottets svaghed, så det for Grey Worms hær af professionelle soldater er nemt at indtage. Plus: De har tre fucking drager.

2. Trekantsdrama i King’s Landing

Et af de største handlingsclues, den nye trailer smider, er forbindelsen mellem Cersei Lannister og Euron Greyjoy. I klippet ser vi, hvad vi må formode er hans flåde af skibe, der ankommer til King’s Landing.

Sammenkoblet med hans hidtidige plan om at slå pjalterne sammen med Daenerys (der dog blev forpurret af hans nævenyttige niece og nevø), er der kun et sted at alliere sig: Med den ligeledes bimlende sindslidende Cersei. Og hun har desperat brug for opbakningen – og en flåde. For Euron giver det også mening at komme et skridt tættere på Jerntronen.

Det får yderligere rygdækning af, at Nikolaj Coster-Waldau tilsyneladende hintede til en ny elsker i et interview tidligere på året.

3. Greyjoy vs. Greyjoy

Allerede i sæsonens første trailer blev der hintet til et større søslag. Og uanset om Euron og Cersei slår deres flossede pjalter sammen, så tyder alt på, at både generation 1 og 2 af Greyjoy-familien skal i kamp. I hvert fald kan både Yara, Theon og Euron ses kæmpe i en brændende armada.

Sammenholdt med det glimt, hvor en skikkelse, der ligner Theon Greyjoy, såret vralter ud mod havet foran hvad der godt kunne være redningsbåde, ser det også ganske endegyldigt ud: Nogen har vundet. Andre tabt. Vores penge er på Euron.

4. The Lone Wolf dies…

Der er to måder, at tolke Sansas enetale i slutningen af traileren på. 1. Det skal forstås sådan, at én må ofre sig for at flokken kan overleve, ergo vi kan se frem til, at mindst en af Stark-ulvene dør i den kommende sæson. Og her taler vi næppe om de firbenede af slagsen. Det er dog svært at sige, hvem af de fire resterende – Arya, Bran, Sansa og Jon – der med denne tolkning ikke skal gøre sig forhåbninger om at få sæson 8 med. Det virker ikke helt til, at deres storylines er blevet forløst hver især – men ‘Game of Thrones’ er netop kendt for at afvige fra normen, når det gælder traditionel karakteropbygning.

2. Det kan også meget vel betyde, at flokken skal stå sammen for at overleve. Det er i al fald det, Ned Stark mener med det, da han fortæller det til Arya Stark i den første bog: »Let me tell you something about wolves, child. When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies, but the pack survives. Summer is the time for squabbles. In winter, we must protect one another, keep each other warm, share our strengths.«

5. Det tredje slag

Uanset hvad lægges der – udover Lannister/Targaryen- og Greyjoy/Greyjoy-slaget – også op til et tredje vinter-slag med den virkelige fjende, som man umiddelbart vil vurdere ligger tættere på sæsonens klimaks, jævnfør promoveringskampagnens tunge fokus på det Ned Stark-afledte mantra winter is here hvor de væsentligste karakterers isblå øjne reflekterer the Night Kingplus seriens officielle plakater, .

Det er også dette slag fra traileren, vi kan være mindst konkluderende omkring. Vi ser kong Jon på en klippe med Beric Dondarrion med flammesværdet (yay), Thormund Giantsbane og en fjerde kriger ved sin side. Det tyder på, at the Brotherhood Without Banners har sluttet sig til Jon. Det ser ud til, at de i håbløst undertal står over for en hær af genoplivede wildlings. Vi ser, at der er frække White Walkers på spil. Ret meget mere, ved vi ikke.

Det kan meget vel være begyndelsen på seriens endelige slutspil.

6. Cleganebowl

Men mindst lige så vigtige som slagene er duellerne. En enkelt skikkelse i silhuet har sat teorierne i overdrive på diverse fora. Er denne person (der godt kunne være The Hound), der svinger sit sværd under en bagende sol (der godt kunne ligne The Mountains hood) i gang med en gang Kain og Abel-shit?

Læs også: Den nye trailer til ‘Game of Thrones’ er landet – og det ser mere storslået ud end nogensinde før

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af