‘The Babadook’ får repremiere efter filmens titulære monster er blevet LGBTQ-ikon

Hvis du har set ‘The Babadook’ er det helt i orden, hvis din første tanke ikke var, at indie-gyserhittets titulære karakter var et homoseksuelt ikon. Der skulle da også gå omkring tre år fra premieren i 2014, før The Babadook opnåede den status afledt af den indeværende måneds Pride-fejring, særligt i Los Angeles.

Egentlig begyndte The Babadook sin transformation fra et børnemyrdende monster til et symbol på at springe ud sidste år, da flere bed mærke i at Netflix fejlagtigt havde kategoriseret den som en LGBT-film. Derfra kunne man trække tråde fra til filmens handling til homoseksuel lingo, særligt koblingen mellem at springe ud af skabet og at monsteret har noget med skabe, døre og kældre. Men særligt til Pride-fejringer i juni er han blevet hyldet som et LGBT-ikon

På Twitter har det nu betydet, at ‘The Babadook’ trender og hyldes som homoseksuelt ikon.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

all day today Bababuhhhhbyeeee @danekameron

Et opslag delt af Nite Ryda (@dynastyatdusk) den

Og som den sidste krølle på halen får filmen nu også repremiere i arthouse-biografen Arena Cinelounge i Los Angeles, foruden en paneldebat med titlen: ‘Babashook: From Monster to Cultural Icon’. En del af overskuddet fra visningerne går til at højne opmærksomheden om LGBTQ-rettigheder.

Læs også: On demand: De 10 bedste horrorfilm, du kan streame lige nu

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af