Det skal du streame i august: Danskpræget gyserserie, undervurderet tv-perle og ventet superheltesammenstød

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Mist’ sæson 1

I august er der hele to danskere, der kaster sig over Stephen Kings massive bagkatalog. Udover Nikolaj Arcels ’The Dark Tower’ får vi også miniserien ’The Mist’, der har Christian Torpe, manuskriptforfatteren bag ’Stille hjerte’ og tv-serien ’Rita’, ved roret.

Det er første gang, en dansker er showrunner på en tv-serie fra første sæson, og med Kings novelle af samme navn som forlæg er der bestemt meget at leve op til.

Horrorserien cirkler om en lille familie, der kommer på kant med hinanden i kølvandet på en voldsom forbrydelse. Mens familien forsøger at håndtere krisen, dækkes deres lille hjemby, Bridgeville, af en altomsluttende tåge, hvorefter byboerne forsvinder én efter én.

Mens samfundets regelsæt bryder sammen, må beboerne i Bridgeville stå sammen om den mystiske tåges trusler, alt imens de forsøger at bevare fatningen.

Danske Danica Curcic (’Fasandræberne’, ’Stille hjerte’) har en birolle i serien, hvor hun spiller over for blandt andre Alyssa Sutherland (’Vikings’), hvilket markerer skuespillerindens første store skridt mod en international karriere.

’The Mist’ blev senest filmatiseret af Kings go-to-instruktør Frank Darabont i 2007. Torpes version er dog markant anderledes. Èn lokation er blevet til flere, mens persongalleriet også er udvidet.

Premiere på Netflix 25. august.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Colossal’

Mesterværk eller makværk? ’Colossal’ delte i den grad vandene, da de internationale anmeldere fældede dom, hvor den både blev sammenlignet med Kaufman og Jonzes science fiction-trip ’Being John Malkovich’ og kritiseret for at være et usammenhængende vådeskud.

Plottet er da også temmelig langt ude på overdrevet. Anne Hathaway spiller Gloria, der døjer med arbejdsløshed, alkoholisme og kæresteproblemer. Hendes kæreste har smidt hende ud af deres fælles lejlighed i New York på grund af hendes »mærkelige« opførsel, og Gloria er nødsaget til at flytte tilbage til sin hjemby.

Den mærkelige adfærd viser sig at komme fra hendes overnaturlige bånd til et uidentificerbart monster, der sideløbende spreder død og ødelæggelse i Seouls gader. Gloria kan ikke bare mærke, når monsteret lider skader, men også kontrollere monsterets gestik  ̶  til stor morskab for hendes fascinerede venner, der åbenbart ikke giver det sydkoreanske folkefærds velbefindende mange tanker.

’Colossal’ har en af de mest bizarre præmisser længe, og alene af den grund bør man give den en chance.

Kan ses på Blockbuster.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Marvel’s The Defenders’ sæson 1

Superheltene fra de populære Netflix-serier ’Daredevil’, ’Jessica Jones’, ’Luke Cage’ og ’Iron Fist’ teamer op for at bekæmpe den ominøse Alexandra (Sigourney Weaver), der trækker i trådene i New Yorks underverden og muligvis samarbejder med den længeventede superskurk The Hand.

Det er endnu uvist, præcis hvad Alexandras rolle er i det omfattende univers, men hun er i hvert fald en så stor trussel, at de fire enspændere vælger at slå pjalterne sammen, i hvad der ser ud til at blive et actionbrag af kaliber.

Traileren ser ganske lovende ud, og der er også gjort plads til, at superheltenes indbyrdes konflikter sættes under lup, selvom første sæson kun munder ud i otte afsnit.

Premiere på Netflix 18. august.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Difficult People’ sæson 3

Den mere excentriske pendant til ’Girls’, ’Difficult People’, er tilbage med tredje sæson.

Julie Klausner og Billy Eicher spiller hovedrollerne Julie (Klausner) og Billy (Eicher), der, som navnene antyder, er versioner af dem selv i en mere ekstrem udgave. Begge er de aspirerende komikere, der kæmper for at slå igennem i østkystens navle, men succesen udebliver, mens deres venner finder både kærlighed og fast arbejde.

Den dynamiske duo bagtaler alt og alle omkring dem med velklingende zingers, mens de gør halvhjertede forsøg på at komme frem i showbiz.

Sæson tre byder på stribevis af forfejlede auditions og en stjerneparade af gæsteskuespillere, der blandt andre tæller Lucy Liu og John Turturro, som alle sammen må udstå hovedrollernes nærmest uudholdeligt selvcentrerede natur.

Premiere på HBO Nordic 9. august.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Halt and Catch Fire’ sæson 4

Dramaserien med afsæt i 80’ernes teknologiske revolution er blevet bedre og bedre for hver sæson, og fra sin lidt usikre start med karakterer skåret efter ’Mad Men’- og ’Breaking Bad’-skabelonen, står den forud for sin fjerde og sidste sæson som et godt bud på et af 10’ernes mest formfuldendte karakterdramaer.

Seriens fire hovedpersoner, Joe McMillan, Cameron Howe og det tidligere all american-ægtepar Donna og Gordon Clark, har mødt både op- og nedture, siden deres veje blev flettet sammen om et konkurrencedygtigt modstykke til IBM’s pc i seriens første sæson.

Med sæson 4 træder serien ind i 90’erne og dermed det moderne internets tidsalder, som der blev lagt i kakkelovnen til i slutningen af sæson 3. Dramaet bliver i sæson 4 spidset helt til med Donnas husmor-gone bad på den ene side og den oprindelige trio på den anden side i spillet om at være først til at forbinde kloden i det store World Wide Web.

Det er begrænset, hvad serien har fået af Emmy-kærlighed (blot én nominering for dens Trentemøller-akkompagnerede titelsekvens), men det kan være, at ensemblet Lee Pace, Scoot McNairy, Mackenzie Davis og Kerry Bishé med denne sidste sæson får lidt belønning for at have skabt komplekse og rørende karakterer midt i al tech-lingoet.

Den argentinske Oscar-vinder Juan José Campanella (’Øjnenes hemmelighed’), der er konceptuerende instruktør på serien, vender tilbage i første afsnit af den nye sæson.

Premiere på C More 21. august.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Death Note’

Hvad ville du sige til, hvis du ved at skrive et navn i en bog kunne få den mest trælse person, du kender, til at forsvinde? Det er præmissen i denne liveaction-udgave af en populær manga-serie om den studerende Light, der beslutter sig for at bruge den dødbringende bog til at udslette alt ondt i verden.

Produktionen har allerede inden premieren mødt hård kritik for fraværet af japanske eller asiatisk udseende skuespillere i de bærende roller og dens placering i Seattle. Man bør dog give ’Death Note’ en chance, inden man kaster sin dødsdom over den.

Instruktør Adam Wingard (‘The Guest’ og ‘V/H/S’) har selv manet ’whitewashing’-anklagerne til jorden ved at kalde det en amerikansk nyfortolkning a la Martin Scorseses ’The Departed’. Han har samlet en gruppe spirende amerikanske talenter i Nat Wolff fra ’Paper Towns’, Margaret Qualley fra ’The Leftovers’ og den komiske åbenbaring Keith Stanfield fra ’Get Out’ og ’Atlanta’, der bakkes op af den gamle rotte Willem Dafoe i en velvalgt rolle som stemmen bag Jokeren-møder-Babadook-figuren Ryuk.

Premiere på Netflix 25. august.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Penny Dreadful’ sæson 1-3

Med sin blanding af gotik og camp vandt ’Penny Dreadful’ et kultfølge i de tre sæsoner, den nåede at køre. Nu er det muligt (igen) at lade sig forføre af det kulørte galleri af kendte som ukendte væsner taget fra den victorianske gyserhåndbog.

Grev Dracula, Van Helsing, Dorian Gray, Frankensteins monster og Dr. Jekyll – i samme historie. Det lyder som Universals Dark Universe-maskine, men som vores egen anmelder skrev i sin 6-stjernede anmeldelse af seriens sidste sæson, er der her tale om »et af seriehistoriens suverænt flotteste universer, med den mest virtuost bloddryppende scenografi på denne side af hedengangne ’Hannibal’«.

Hvad skal man med Cruise og resten af The League of Ordinary Elderlies, når Eva Green, Josh Hartnett og Timothy Dalton med mange flere »spiller bagdelene ud af 1900-tals-kostumerne, som var rollerne karrierernes sidste«?

Til at toppe det hele hedder hovedkraften John Logan og har manuskripter til ’Gladiator’, ’The Aviator’ og de to seneste ’James Bond’-film på sit cv. En binge-værdig fristelse.

Kan ses på Viaplay.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Wet Hot American Summer: 10 Years Later’

Det, der i 2001 var en lille 80’er-parodi over sexbårne lejrskolekomedier, har i 2017 udviklet sig til et af de mest absurde fænomener i det moderne film- og tv-landskab.

2015 bød på en prequel-serie fra de skæve hoveder bag den oprindelige ’Wet Hot American Summer’, Michael Showalter, der snart er aktuel med ’The Big Sick’, og David Wain (’Role Models’). Og joken får lov til at blive spillet igennem i en ny sæson fra Netflix.

Én af universets gennemgående jokes har været at køre fuldvoksne skuespillere som Paul Rudd, Elisabeth Banks og Amy Poehler gennem den ene teenagekliché efter den anden med et godt lag plathumoristisk sky på toppen.

Konceptet er det samme i den nye sæson, men som titlen antyder, har man denne gang taget et spring på ti år for at omfavne tidens behov for 90’er-nostalgi, blandt andet inspireret af grunge-romcomen ’Singles’.

Kan ses på Netflix.

Læs også: Det skal du se i biografen i august – Nikolaj Arcel-blockbuster, komediestorhit og 13 gange Cate Blanchett

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af