Fanteorier lapper seneste ‘Game of Thrones’-afsnits plothuller – på skræmmende vis

Fanteorier lapper seneste ‘Game of Thrones’-afsnits plothuller – på skræmmende vis

Det følgende rummer spoilers for den igangværende sæson af ‘Game of Thrones’, serien som helhed og potentielle spoilers for slutspillet.

Det er svært ikke at føle sig som et rygdolkende Sons of the Harpy-svin, når man kritiserer ‘Game of Thrones’, men efter en sæson med en lidt haltende tidslinje, nogle tilsyneladende sløsede plothuller og flere ‘nå, så døde han mirakuløst ikke alligevel’-øjeblikke end man kan tælle, er det altså svært ikke at finde krumsablen frem. Særligt efter det seneste afsnit af ‘Game of Thrones’ med titlen ‘Beyond the Wall’.

Traditionen tro, var der lagt op til det helt store actionbrag i sæsonens næstsidste afsnit, men der var flere forstyrrende elementer, der fjernede opmærksomheden fra det store sammenstød. Vi har tidligere kortlagt nogle af dem i både vores anmeldelse og i en punktopdelt analyse. Der kan dog vise sig – med lidt god vilje – at være en forklaring, som flere af vores læsere og fans argumenterer for online.

Hvad hvis der er en forklaring på alt det, der ikke stemmer rent logisk? Hvad hvis mange af plothullerne i virkeligheden er en del af The Night Kings plan? Hvad hvis vores helte bare er blevet buttfucked af The Night King, der måske tilmed er uforløseligt forbundet til Brans LSD-udvidede bevidsthed?

Vi har leget med og tager fat om de mest tungtvejende argumenter for, at det der lignede plothuller i virkeligheden er beviser på The Night Kings snedige plan.

Argument 1: Hvorfor var wighten så let at fange?

Det gik meget nemt med at fange den semi-forrådnede wight, da Jon og gutterne tilfældigt stødte på dem. Og hvor var det da også heldigt, at der lige præcis var én tilbage, da Jon Snow spaltede deres White Walker-kommandant. Måske var det lille følge bare lokkemad for at få dem til at udløse The Night Kings fælde?

Argument 2: Hvordan kunne den udøde hær være så tæt på?

Ovenstående argument får yderligere vind i sejlene af, at hæren af genoplivede skeletter og andet godtfolk var lige rundt om hjørnet. Det kan da næppe være rent tilfældigt, men snarere et tegn på, at Jon Snow og gutterne skulle presses ud på søen, så de kunne fanges i en knibtangsmanøvre. Et perfekt sted til at nakke drager på afstand (og muligvis også et sted med betydning for genoplivningen af Viserion, da det både er ved det bjerg The Hound ser i sine ild-syner og der hvor den første White Walker blev skabt).

Argument 3: Hvorfor angreb de ikke?

Men der hvor teorien om, at The Night King satte en fælde op for at få fat i dragerne, for alvor bliver tung er i det faktum, at de pelsklædte hævnere er fanget midt på søen i hvert fald en hel nat. I sæson 4, afsnit 4 ser vi, hvordan vinteren følger The White Walkers, da en vandpyt fryser til is. Hvorfor brugte de ikke de evner her, så deres hær kunne angribe? Selv hvis man argumenterer for, at de ikke uden videre kan fryse større vandmængder (som også holdt dem tilbage ved Hardhome), kunne The Night King snildt have udnyttet sin glimrende kastearm og nakke hele banden på afstand, ikke?

Det gør de selvfølgelig ikke, fordi de skal bruge Jon Snow som lokkemad, så Daenerys og hendes drager ville falde med i fælden. Umiddelbart ret genialt, men argumentet bliver skudt lidt til hjørne af, at wightsene rent faktisk har igangsat deres angreb da Dany ankommer.

Argument 4: Hvorfor havde de lige præcis tre spyd med?

Grunden til at The White Walkers klapper deres udøde hest og ikke angriber fra afstand skal måske findes i, at de kun havde medbragt tre spyd: Tre spyd til tre drager, som en skarp observatør bider mærke i.

[S7E6] I am now convinced it was a deliberate trap. from gameofthrones

Argument 5: Hvor kom kæderne fra?

Da det så lykkedes at nedlægge Viserion med et imponerende spydkast og han sank til bunds, var det meget heldigt at de havde fire lange, ultrastærke kæder ved hånden, som the wights (hvis dykkeregenskaber tidligere var meget begrænsede) kunne binde om den døde drage. Det ville de jo ikke have, hvis de ikke havde planlagt præcis, hvad der skulle ske.

Alt i alt kan man godt – nogenlunde – få det til at passe, hvis man gerne vil tro, at det hele var en elaboreret plan fra starten.

Men…

Hvis man køber argumenterne, berører man også, at Bran Stark enten står i ledtog med The Night King, er koblet til The Night King eller The Night King også er en såkaldt greenseer med de samme evner som the Three-Eyed Raven. Det er Brans brev til Jon, der sætter gang i den kæderække af dårlige planer, der ender med at give The Night King det vigtige våben Viserion. Det gør det eksempelvis mistænkeligt, at Bran i det hele taget sender brevet til Jon, der godt er klar over, at the dead are coming. Nogle går så langt som til at påstå, at The Night King er Bran Stark. Det ville forklare lidt af Brans adfærd i denne sæson.

Hvis man køber argumenterne, så indebærer det dog også, at The Night King på en eller anden måde kan se ud i fremtiden – hvilket greenseers med temmelig stor sikkerhed kan i bøgerne. Den tilfældige handlingsrække der fører til, at Daenerys dukker op med sit drage-entourage, er i hvert fald temmelig søgt at have gættet sig til: At Brans brev skulle få Tyrion til at foreslå en tåbelig, desperat mission, som dernæst skulle sende syv vigtige spillere på polarekspedition nord for Muren og midtvejs med land- og luftpost skulle hidkalde tre drager. Men hvis han kender fremtiden, hvorfor misser han så med sit andet spyd?

Det hele bliver lidt forplumret af, at vi ikke helt ved, hvad The Night King vil. Hidtil har han mest af alt mindet om en simpel urkraft bedst sammenlignelig med døden, hvis hovedmål er at komme alt liv til livs. Men hvis han og de blåøjede venner er i stand til at lægge fælder på det her plan, har vi rettere at gøre med en hersker på lige fod med Daenerys, hvis formål det er at lægge hele Westeros hen i evig vinter – så de bare rigtig kan hygge sig i sneen. Hans motiv, game plan og evner er umådeligt svære at gennemskue. Særligt med tanke på at han må formodes ikke at være ældet siden Children of the Forest skabte ham tusindvis af år før serien finder sted, sammenholdt med at han i sæson 4 transformerer en baby til White Walker. Hvad er meningen med det?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hvis det viser sig at fanteorierne holder, har folkene bag ‘Game of Thrones’ bevidst været mere hemmelighedsfulde i handlingsforløbet denne sæson. Det har de måske valgt at gøre, for at forhindre at nogen lurede sammenhængen à la ‘Westworld’, men samtidig føler man sig som seer lidt mere snydt og de manglende hints gør det potentielle payoff noget mindre frydefuldt.

‘Game of Thrones’ er kendt for at tage seerne med bukserne helt nede om anklerne, så muligvis er det bare den nye måde at gøre det på – uden bøgernes tøjler. Forhåbentlig binder sæsonens sidste afsnit nogle sløjfer på det hele, så vi får en bedre forståelse for, hvilken fjende Daenerys, Jon, Tyrion og Løgridderen er oppe imod.

Læs også: Hvad vi brændende ønsker at få svar på i sæsonfinalen på ’Game of Thrones’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af