‘Skam’ modtager betydningsfuld pris fra LGBT Danmark

‘Skam’ modtager betydningsfuld pris fra LGBT Danmark

For to måneder siden lukkede og slukkede ‘Skam’, og man kunne skrive en omfangsrig doktorgrad (den er nok allerede ved at blive skrevet?) om tv-seriens positive effekter på unges syn på komplekse størrelser som religion, psykisk sygdom, identitet og ikke mindst seksualitet.

Seriens behandling af netop emnet seksualitet har nu ført til, at LGBT Danmark har hædret ‘Skam’ med prisen Årets Laks, der uddeles til en person, organisation eller altså et værk, som har gjort en forskel for homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner.

»’Skam’ har på en fin og ubesværet måde fortalt historien om de tre homoseksuelle karakterer Isak, Even og Eskild«, lyder det blandt andet i begrundelsen. Man må gå ud fra, at der især henvises til sæson 3, der som bekendt skildrede Isaks forelskelse i Even.

‘Skam’-skaber Julie Andem har reageret på prisen i en pressemeddelelse, hvor hun blandt andet udtaler:

»Det betyder, at vi er kommet igennem med noget af det, som var hensigten med serien: At forsøge at gøre hverdagen lettere for unge, der skammer sig over deres egen seksualitet«.

Andem og Carl Martin Eggesbø (Eskild) besøger København i dag for at modtage prisen i forbindelse med den årlige Copenhagen Pride. Det sker på scenen på Rådhuspladsen ved 16-tiden umiddelbart efter dagens parade. Tarjei Sandvik Moe (Isak) og Henrik Holm (Even) vil give en videohilsen på en storskærm.

Læs også: Nekrolog over ‘Skam’: Mennesker trenger mennesker, og vi trengte dig

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af