Tina Feys SNL-indslag om Charlottesville møder stor protest

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Efter sidste weekends uroligheder i Charlottesville, der resulterede i tre døde og mere end et dusin sårede, har stort set alle (undtagen USA’s præsident) fordømt angrebne. Der er dog ingen, der har gjort det helt ligesom Tina Fey.

Som University of Virginia-alumne blev Fey inviteret ind i ‘Saturday Night Live’-studiet, hvor hun præsenterede sin strategi for at komme nynazistiske bevægelser til livs: Trøstespisning.

For åben skærm fortærede komikeren en massiv cheese cake flot dekoreret med det amerikanske flag, mens hun forklarede det smarte i at lade modviljen og forargelsen mod nynazisterne gå ud over en kage i stedet.

Publikum i studiet var efter alt at dømme ganske godt underholdt, men hjemme i stuerne blev Feys indslag ikke lige velmodtaget. Folk var hurtige til at reagere på Twitter og kritisere hende for at være taktløs over for vigtige problematikker som racisme og antisemitisme.

Det er ikke første gang, Tina Fey er blevet kritiseret for ufølsom humor. Komedien ‘Mean Girls’, som Fey forfattede, blev kritiseret for en stereotypisk fremstilling af forskellige etniciteter, og hendes ‘SNL’-indslag indeholder da også en del stereotyper. Blandt andet siger hun, at hun håber, nynazisterne forsøger sig med demonstrationer i New York City:

»I hope they try it and get the ham salad kicked out of them by a bunch of drag queens. Because you know what a drag queen still is? A 6’4″ black man«.

Man kan argumentere for, at sketchen er blevet taget lidt for bogstaveligt af den lange kø af mennesker, der sidder klar til at tage afstand fra ekstremisterne. Mest af alt tager Fey vel pis på de mennesker, der sidder derhjemme og snakker om forfærdelighederne uden selv at skride til handling, ligesom sketchen også inkarnerer en slags desillusioneret apati over for verdens mange uretfærdighed.

Om man så synes, det er sjovt, er op til smag og behag.

Læs også: Minidokumentar om nynazisternes indtog i Charlottesville er dybt foruroligende

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af