Hvad mente han egentlig? Jim Carrey forklarer sin eksistentielle tirade på den røde løber

Hvad mente han egentlig? Jim Carrey forklarer sin eksistentielle tirade på den røde løber

I lørdags gik en video af Jim Carrey fra New York Fashion Week viralt, da han over for en interviewer, der var mest interesseret i hans dates og hvad han havde på, forklarede at han ikke tror på personligheder, at intervieweren ikke eksisterer og generelt at »vi ingenting betyder«.

Det vakte en del undren over budskabet online, men mest af alt hyldest af den 55-årige mandlige komiker.

I anledning af visningen af dokumentaren ‘Jim & Andy: The Great Beyond’ under den igangværende Toronto International Film Festival fik The Wrap en dybere forklaring på Jim Carreys verdensopfattelse, der førte til tiraden på den røde løber. En forklaring er så meget sagt, men i hvert fald en uddybning af det »eksistentielle eksperiment«, der af omgivelserne kaldes Jim Carrey.

»Som skuespiller, spiller du roller og hvis du dykker dybt nok ned i de karakterer, indser du, at din egen karakter er rimeligt tynd til at begynde med. Du oplever pludselig en opdeling og siger: “Hvem er Jim Carrey? Nå, han findes ikke i virkeligheden.” Der dukker kun en relativ manifestation af bevidsthed op, som nogen gav et navn, en religion, en nationalitet og det stykkede han sammen til noget, der skulle være en personlighed og det findes ikke i virkeligheden. Intet af det der, hvis du dykker ned i det, er virkeligt«, siger han blandt andet i interviewet, der umiddelbart rejser flere spørgsmål, end det besvarer hos intervieweren Sharon Waxman. Særligt, da han begynder at tale om opfattelsen af et jeg:

»Jeg tror, jeg blev kendt, så jeg kunne give slip på berømmelsen og det er stadig i gang, men ikke med mig. Jeg er ikke en del af det længere. Påklædning sker, at få ordnet hår sker, at blive interviewet sker, men det sker uden mig, uden idéen om et ‘mig’. Forstår du, hvad jeg siger? Det er et underligt lille semantisk spring og det er ikke så langt, men det er et helt univers fra, hvor de fleste mennesker er.«

»Jeg er ikke et kontinuum. Der er ikke noget mig. Det er bare, hvad der sker. Det er ikke personligt. Ting sker, og de vil ske uanset om jeg kobler mig til det som et ego eller ej. Der er riller, der er skåret rimeligt dybt fra hele mit liv. Der er stadig energi, der vil beundres, vil være intelligent og der er stadig energi, der vil befri folk fra bekymringer. […] Jeg vil gerne relatere det til folk, så de også kan glimte afgrunden. Det lyder skræmmende, men det er det ikke. Alting sker stadig‚« siger han blandt andet i interviewet, som du kan se nederst i artiklen.

Læs også: Jim Carrey går i eksistentiel opløsning på den røde løber – se klippet

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af