‘Rick and Morty’-skaber Dan Harmon rasende over fan-chikane mod kvindelige forfattere

Der findes en begrænset, men ekstremt udadreagerende gruppering af mænd på internettet, der tyer til chikane, trusler og doxxing, så snart popkulturelle produkter, som de føler ejerskab over for, får bare det mindste kvindelige islæt. Der findes også et særligt hjørne i helvede for dem, hvis man skal vurdere på ‘Rick and Morty’s ene skaber Dan Harmon kommentarer.

Han har i et længere interview med Entertainment Weekly talt med store bogstaver mod ‘Rick and Morty’-fans, der har fornedret sig til at chikanere seriens nyligt inkluderede kvindelige manuskriptforfattere Jane Becker og Jessica Gao på Twitter og tilmed lægge deres personlige oplysninger ud online, fordi de ikke er tilfredse med den igangværende tredje sæson af serien.

Dan Harmon holder sig i øjeblikket fra Twitter, men han blev gjort opmærksom på problemet via en Reddit-tråd, hvor chikanens omfang blev tydeliggjort.

»Jeg var fra starten af sæson 3 bekendt med, efter at have snakket med [skuespiller og producer] Felicia Day, at enhver højprofileret kvinde bliver doxxed, de bliver chikaneret, de bliver truet, de bliver bagvasket. En del af det stammer fra den her testostoron-baserede subkultur, der klapper hinanden på ryggen for at trolle de her kvinder. Fordi hvis du kan få en pige til at hvine over en frø, så har du bevist at piger er pigede og der er derfor ingen skade i at overfalde hende med en frø, fordi det altsammen er for at bevise noget. Jeg synes, det er fuldkommen frastødende«, siger han med tydelige referencer til internettets frø-elskende underverden.

Dan Harmon og Justin Roiland under San Diego Comic Con i år. (Foto: Tommaso Boddi/Getty Images)

Han stopper ingenlunde der:

»De her pikhoveder, der vil beskytte indhold, som de tror, de ejer – og på en eller anden måde kombinere det med deres behov for at være stolte af noget de har, hvilket ofte kun er deres race eller køn. Det er stødende for mig, der er født mandlig og hvid, og arbejder meget hårdere end de gør, at der er en eller anden hvid, mandlig fan derude, der forsøger at fremme en eller anden skummel dagsorden ved at “beskytte” mit værk. Jeg har ikke lagt skjul på, at jeg afskyr de her mennesker. Det fucking stinker. […] Du kan ikke bare insistere på, at alle der ser dit program, har deres hoved skruet rigtigt på«, siger han blandt andet.

Han fortsætter sin kritik ved at fremhæve det idiotiske i at kritisere kvinderne på holdet for episoder, som de allesammen skriver sammen. Hvis man kan se, hvem der har skrevet afsnittet, siger Harmon, er det fordi han selv er blevet doven.

‘Rick and Morty’s tredje sæson er godt i gang på Netflix. Og det er rigtig godt.

Læs også: ‘Rick and Morty’-bagmændene tager afstand fra Adult Swims ‘Game of Thrones’-diss

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af