Debutdansker står bag stjernespækket amerikansk krigsfilm – se traileren til ’12 Strong’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den danske reklameinstruktør Nicolai Fuglsig debuterer i spillefilmformat på den store klinge. Til februar debuterer han med den stjernespækkede Afghanistan-film ’12 Strong’ med Chris Hemsworth, Michael Shannon, Taylor Sheridan og Michael Peña i de ledende roller, som desuden har en af Hollywoods største producenter, Jerry Bruckheimer, i ryggen.

’12 Strong’ udspiller sig i kølvandet på 9/11, hvor 12 modige special forces-soldater bliver sendt til Afghanistan, som de allerførste, for at bekæmpe Taliban-regimet. Men det viser sig at være lettere sagt end gjort. Delingen slår sig sammen med den afghanske general Abdul Rashid Dostum i kampen mod Taliban, men på en mission i bjergene bliver gruppen fanget i terroristernes jerngreb.

Her må de kæmpe mod Taliban-krigere, der råder over tanks, mens Chris Hemsworths deling kun har heste og mindre ildkraft til rådighed.

Filmen er baseret på en virkelig historie og tilslutter sig således gruppen af nyere Afghanistanfilm som ’13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi’, ‘American Sniper’ og ‘Lone Survivor. Fuglsig gøres selskab af den danske filmfotograf Rasmus Videbæk (‘En kongelig affære’), og sammen ser de ud til at have skabt en æstetisk flot og intens moderne krigsfilm.

’12 Strong’ får dansk premiere 8. februar.

Læs også: Matt Damon avancerer sin Jimmy Kimmel-trolling og inddrager Chris Hemsworth

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af