Kevin Spacey svarer på anklager om seksuelle tilnærmelser mod 14-årig – og springer ud som biseksuel

Kevin Spacey svarer på anklager om seksuelle tilnærmelser mod 14-årig – og springer ud som biseksuel
Kevin Spacey er under anklage. (Foto: Frederick M. Brown/Getty Images)

I går anklagede skuespiller Anthony Rapp (‘Star Trek’) Kevin Spacey for at have forsøgt at forføre ham, da Rapp var blot 14 år.

I 1986 blev Rapp, der dengang ligesom Spacey var skuespiller på Broadway, inviteret til fest hos den dengang 26-årige Spacey, og i løbet af aftenen var Rapp gået ind i soveværelset for at se fjernsyn. Ifølge Rapp dukkede Spacey senere op, og det gik op for Rapp, at resten af selskabet var gået hjem. Spacey løftede den unge kollega op på sengen og lagde sig oven på ham.

»Han prøvede at forføre mig«, fortæller Anthony Rapp til Buzzfeed. »Jeg ved ikke, om jeg ville have sagt det på den måde. Men jeg var klar over, at han prøvede at være sammen med mig seksuelt«.

Rapp lykkedes med at skubbe Spacey væk og komme ud på badeværelset, hvorefter han gik ud og erklærede, at han gerne ville hjem. Da de nåede hoveddøren, spurgte Spacey, der tilsyneladende var beruset, om han »var sikker på, at han ville tage afsted«.

»Jo ældre jeg bliver, og jo mere jeg ved, føler jeg mig meget heldig, at der ikke skete noget værre. Og samtidig, jo ældre jeg bliver, jo mere kan jeg næsten ikke tro det«.

Få timer efter Buzzfeed publicerede historien, svarede Kevin Spacey på Twitter.

»Jeg er mere end forfærdet over at høre denne historie. Jeg kan helt ærligt ikke huske mødet«, skriver han blandt andet.

»Men hvis jeg opførte mig, som han beskriver, skylder jeg den dybeste undskyldning for, hvad der ville have været dybt upassende, fordrukken adfærd«.

Trods mange rygter har Kevin Spacey aldrig selv sagt offentligt, at han er til mænd, men nu bruger han episoden til at springe ud som biseksuel.

»Som dem tættest på mig ved, har jeg i mit liv haft forhold til både kvinder og mænd. Jeg har elsket og haft romantiske møder med mænd gennem hele mit liv, og jeg vælger nu at leve som en homoseksuel mand (»gay man«, red.). Jeg vil forholde mig til dette ærligt og åbent, og det starter med at undersøge min egen opførsel«.

Se hele Spaceys Twitter-forklaring her:

 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af