Gamle ‘House of Cards’-anklager mod Kevin Spacey kommer frem – mens nye anklager kommer til

Gamle ‘House of Cards’-anklager mod Kevin Spacey kommer frem – mens nye anklager kommer til
Kevin Spacey i 'House of Cards'.

‘House of Cards’ hænger i en tynd tråd, efter produktionen er sat i bero på ubestemt tid, mens stadig flere er trådt frem med anklager mod den Oscar-vindende skuespiller Kevin Spacey.

I går fortalte Spaceys agent, at skuespilleren er gået i behandling, men nu udtaler produktionsselskabet bag den populære serie, Media Rights Capital, at det ikke er første gang, skuespilleren har søgt hjælp, mens ‘House of Cards’ har været under optagelser.

»I løbet af vores første produktionsår i 2012 delte én fra settet en klage om en specifik bemærkning og gestus fra Kevin Spacey. Vi skred til handling øjeblikkeligt, da vi havde set situationen an, og vi er sikre på, at sagen blev løst omgående til alle involveredes tilfredshed«.

MRC udtaler yderligere i deres pressemeddelelse, at Kevin Spacey »deltog i et træningsforløb«, der skulle afværge upassende opførsel, hvilket angiveligt stoppede klagerne fra holdet bag den politiske dramaserie.

Den 30. oktober udtalte serieskaberen og tidligere showrunner Beau Willimon, at han ikke havde bevidnet upassende opførsel fra Spaceys side. Men efter den gamle sag er kommet frem i lyset, tager serieskaberen også afstand fra sin hovedrolle:

»Jeg har det forfærdeligt på vegne af de mennesker, der blev forurettet, mens de arbejdede på ‘House of Cards’. Jeg blev ikke informeret om nogle hændelser med Kevin Spacey under første sæson«, udtaler Willimon til Deadline.

»Det er tydeligt, at vi som industri, særligt dem i en magtfuld position – inklusive mig selv – skal være mere opmærksomme og proaktive. Vi skal også gøre et bedre arbejde med at bemyndige og støtte vores kollegaer, som står frem«, fortsætter serieskaberen i en pressemeddelelse.

I et interview med Vulture står en anonym anklager desuden frem og fortæller, at Kevin Spacey forsøgte at voldtage ham, da han var 15 år gammel. De to havde mødt hinanden på et skuespilkursus i New York, da han var bare 12 år gammel og havde derefter konsensual sex, da den anonyme kilde var 14 år.

»Jeg tror, han må have sneget sig op på mig bagfra og så hevet ned i mine baggy jeans, hvorefter han forsøgte at voldtage mig, mens jeg sagde ‘nej, jeg ville ikke«, udtaler det anonyme offer blandt andet i interviewet.

»Jeg er heldigvis stærk nok, både i min hjerne og i min krop, til at få ham af mig«.

Læs også: Konsekvenserne af krænkelsesskandalen hober sig op for Kevin Spacey

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af