Alec Baldwin langer ud efter John Oliver og Stephen Colbert: »De begynder at ligne en højesteret«

Alec Baldwin langer ud efter John Oliver og Stephen Colbert: »De begynder at ligne en højesteret«
Alec Baldwin. (Foto: Eugene Gologursky/Getty Images)

Alec Baldwin har aldrig været sen til at skabe røre i andedammen. For et års tid siden blev han hyldet som en helt for sin Donald Trump-parodi hos ‘Saturday Night Live’, der fik præsidenten i blækhuset, mens han for nylig blev mødt af heftig kritik, da han først lagde sig ud med Rose McGowan og siden Asia Argento – to af de første kvinder, der stod frem i MeToo-sagen.

Den suppedas fik Baldwin til at slette sin Twitter-konto, men han har straks samlet handsken op igen via kontoen for sin velgørenhedsorganisation.

Herfra har han optaget endnu en upopulær holdning: Han synes, Stephen Colbert og John Olivers late night-shows er begyndt at ligne »grand juries« – altså en slags højesteret for folkedomstole. Det sker efter John Oliver til en offentlig paneldebat gik i flæsket på Dustin Hoffmann, der er anklaget for at have klasket en 17-årig produktionsassistent i røven i 1985.

Baldwin er ikke den eneste, der har anfægtet John Olivers snigløb-metoder. Også skuespilleren Michael Rappaport har kritiseret dem på Twitter, i et tweet som Alec Baldwin i øvrigt retweetede.

Mens Alec Baldwin har ret i, at talkshows engang var ufarlige promo-pitstops, får han drøje hug for tilsyneladende at ville holde fast i, at det skal være sådan. Det får naturligvis folk til at anklage ham for at ville holde fast i præ-Weinstein-skandaletiden og ikke mindst dobbeltmoral.

Den megen kritik fik ham til at uddybe sit standpunkt.

Baldwin slår slutteligt fast, at han selvfølgelig mener, at skeletterne skal ud af skabet, men at vi skal lade de rigtige domstole vurdere sagerne fremfor at lade talkshowværterne gøre det.

Læs også: Dustin Hoffman i live-clinch med John Oliver over sexchikaneklager

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af