Dave Chappelle møder kritik for at bagatellisere Louis C.K.’s sexchikane i nyt Netflix-show

Dave Chappelle møder kritik for at bagatellisere Louis C.K.’s sexchikane i nyt Netflix-show

Dave Chappelle har indledt året med at udgive en ny standup-special på Netflix – og med at ryge i fedtefadet på Twitter.

Den to-delte ‘Equanamity & The Bird Revelation’ er den sidste af Chappelles Netflix-specials, der udkom nytårsdag. Den er optaget i løbet af 2017, så talen falder naturligt på den strøm af sexchikane-anklager, der er blevet rettet mod en lang række af underholdningsbranchens mandlige fyrtårne, heriblandt Louis C.K.

C.K. blev i løbet af året af adskillige kvindelige kolleger beskyldt for at onanere foran dem, hvilket han i november erkendte at have gjort. Det har haft øjeblikkelige konsekvenser for hans karriere, der indtil videre er blevet skrinlagt, samtidig med at han er blevet fyret fra adskillige projekter.

I den anden halvdel af udgivelsen ‘The Bird Revelation’ er Dave Chappelle lige dele bestyrtet og underholdt af Louis C.K.’s chikanerende adfærd.

»Louis var ligesom vendepunktet. Alle de her anklager var forfærdelige – jeg burde ikke sige det her – men hans anklager var de eneste, der fik mig til at grine. Når du tænker over det, når han gokker den af – så overrasker han folk. Jeg forestiller mig, at alle komikere i comedy ser det sådan: “Word.” Det er forfærdeligt, undskyld kvinder, I har ret. På samme tid, Jesus Kristus, de tog alt fra Louis. Det er måske ude af proportioner, det kan jeg ikke bedømme«, siger han blandt andet, mens han er mere klar i mælet omkring Charlie Rose og Harvey Weinstein.

Der hvor Chappelle for mange kommentatorer krydser grænsen, er da han begynder at kalde Louis C.K.’s anklagere svage.

»Showbusiness er bare hårdere end det. De kvinder lød sådan – jeg hader at sige det – de lød svage. Én af kvinderne var ligesom: “Louis C.K. onanerede, mens jeg snakkede i telefon med ham.” Kælling, ved du ikke hvordan man lægger på? Hvordan har du tænkt dig at klare dig i showbusiness, hvis det her er en reel forhindring for dine drømme? Jeg ved, at Louis gjorde noget forkert, men jeg siger bare, at jeg har en højere standard for at tage ansvar, end disse kvinder har«, siger han blandt andet, mens han sammenligner ofrenes forliste comedy-drømme med Martin Luther King Jr.’s drøm, der ikke blev standset af en onanerende mand.

Det kan næppe komme som nogen overraskelse, at Chappelles komik i udgangspunktet er grænseoverskridende og provokerende – som han også flere gange understreger i showet – men ikke desto mindre er udtalelserne omkring Louis C.K. faldet en del for brystet online. De bakkes op af folk, der er blevet stødt over kommentarer omkring transkønnede senere i showet.

Ligeledes er der rigtig mange, der støtter Dave Chappelle. På den front kan vi altså med sikkerhed sige, at intet er ændret, selvom kalenderen skriver 2018.

Læs også: Netflix tager pis på sine egne serier med hjælp fra Ellen DeGeneres, Chris Rock, Dave Chappelle og Jerry Seinfeld

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af