Det skal du streame i januar: Nikolaj Lie Kaas som druide, Soderberghs eksperiment og svenske pikke

Få det hurtige overblik over de mest lovende film og (især) serier, der får premiere på streamingtjenesten den kommende måned.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Chi’

Lena Waithe er en af de mest spændende nye stemmer i film- og tv-branchen, som indtil nu er bedst kendt som Aziz Ansaris veninde, Denise, i ’Master of None’. I afsnittet ’Thanksgiving’ fra sæson 2 gav Waithe for alvor prøver på sit store talent foran kameraet, men viste også sin evne som dygtig manuskriptforfatter ved på en halv time knivskarpt at beskrive sin egen flere årtier lange kamp med at komme frem med sin homoseksualitet over for resten af familien.

Waithe, der blandt andet også har produceret filmversionen af ’Dear White People’, har i ’Chi’ skabt sin egen coming of age-serie om en gruppe unge sorte med store drømme i det sydlige Chicago. Deres liv flettes tilfældigt sammen, men snart finder de ud af, at de har brug for hinanden i det hårde kvarter. I det talentfulde ensemble finder man Jason Mitchell, som med roller i ’Straight Outta Compton’, ’Detroit’ og ’Mudbound’ fra i år har positioneret sig som en af de fremmeste unge skuespillere i Hollywood.

Kan ses på HBO Nordic fra den 8. januar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Polka King’

Dokumentaren ‘The Man Who Would Be Polka King’ fortæller op- og nedturshistorien om den polske immigrant Jan Lewan, der bliver lokal polkasensation i Pennsylvania, men laver en Anders Bircow og lokker sine fans med i pyramidespil for at tjene penge til instrumenter.

Det er denne groteske for-god-til-at-være-sand-beretning, som producer Jack Black og instruktør og manuskriptforfatter Maya Forbes (’Infinitely Polar Bears’) har taget op i en komedie. Jack Black får lejlighed til at benytte både sine skuespiltalenter og sin musikalske side sammen med en stærk rolleliste med navne som Jenny Slate, Jackie Weaver og Jason Schwartzman.

Kan ses på Netflix fra den 12. januar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Britannia’

I december havde ’Knightfall’ med danske Sarah-Sofie Boussnina premiere på HBO Nordic, og i denne måned er det selveste Nikolaj Lie Kaas, vi får at se i en af de større roller i Sky og Amazons storstilede serie om Storbritanniens kamp for at holde de invaderende romere distancen i år 43 e.Kr.

Den danske stjerne spiller den skruppelløse keltiske druide Divis og er i godt selskab med folk som David Morrissey (’The Walking Dead’), Kelly Reilly (’Sherlock Holmes’, ’True Detective 2’), Zoë Wannamaker (’Harry Potter og de vises sten’) og Ian McDiarmid (Palpatine i ’Star Wars’-filmene).

Manuskriptbrødrene Jez (’Edge of Tomorrow’, ’Spectre’) og Tom Butterworth (’Fortitude’) har skabt en serie, der stilmæssigt er beslægtet med ’Vikings’ og ’Game of Thrones’ med en pæn sjat mysticisme lagt oveni. Så må man ellers håbe, at skildringen af romertiden fungerer en anelse bedre end den ufrivilligt komiske ’The Last Legion’ med Colin Firth, de sammen skrev manuskript til.

Kan ses på HBO Nordic fra den 19. januar.

‘Broen’ sæson 4

Saga Norén er havnet i et svensk kvindefængsel anklaget for mordet på sin mor. Henrik Sabroe er begyndt i terapigruppe for én gang for alle at komme videre i livet og stoppe med at leve i fortiden med sine to børn, hvoraf den ene måske, måske ikke lever. Midt i det hele finder man direktøren for den danske Udlændingestyrelse stenet til døde ved broovergangen Peberholm mellem Danmark og Sverige.

’Identitet’ i forskellige afarter er temaet for den fjerde og sidste sæson af det dansk-svenske seriefænomen. Sofia Helin og Thure Lindhardt er for anden sæson seriens omdrejningspunkt, mens DR-favoritten Mikael Birkkjær (’Sommer’, ’Borgen’,  ’Forbrydelsen 2’) møver sig på som homofobisk og sexistisk politipartner til Lindhardts Henrik Sabroe.

Kan ses på dr.dk fra den 1. januar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’High Maintenance’ sæson 2

Ben Sinclair er tilbage i sit skæve hjørne som potdealeren ‘The Guy’, der forsyner en række newyorkere med en mere tilbagelænet og sjovere tilværelse. Præmissen fra Sinclair og hans hustru Katja Blichfelds webserie viste sig at holde overraskende godt som 30-minutters format hos mægtige HBO, og vores anmelder gav da også første sæson fem stjerner.

Særligt seriens multiprotagonistperspektiv fungerede godt ifølge vores anmelder, hvor vi følger kunderne,» hvis liv på Robert Altman’sk vis flettes ind i hinanden og skaber små skæve og poetiske historier«. Den bredspektrede fortællestil fortsætter i sæson 2, hvor Ben Sinclair på sin cykel udvider kundekredsen af excentriske neurotikere, der alle har deres vidt forskellige grund til at lette trykket med lidt god ganja.

Kan ses på HBO Nordic fra den 20. januar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘McMafia’

Manuskriptforfatteren bag ‘Drive’, Hossein Amini, har hooket up med gys- og thrillereksperten James Watkins (’Eden Lake’, ’The Woman in Black’) om denne ambitiøse samproduktion mellem amerikanske AMC og britiske BBC, som man regner med kan gentage succesen fra ’The Night Manager’. Bag den lidt fjollede titel gemmer sig da også en intenst actionthriller.

Den handler om den britiskfødte Alex Goodman, spillet af James Norton fra ’Flatliners’ og serieudgaven af ’War & Peace’, som forgæves forsøger at cutte trådene til sin mafiøse familie af eksilerede russere. Gennem Goodman møder vi den organiserede underverden i London i form af russere, mexicanske karteller og pakistanske narkobaroner. David Dencik spiller Alex’ onkel, Boris, mens Oscar-nominerede David Strathairn (’Good Night and Good Luck’) er israelsk businessman.

Kan ses på Amazon fra den 2. januar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Mosaic’

Det brede publikum kender nok bedst Steven Soderbergh for sine mere straight underholdningsfilm såsom ’Oceans’-trilogien og sidste års ’Logan Lucky’. Den hyperproduktive instruktør har dog aldrig været bleg for at eksperimentere med den rablende sindssyge, men ikke uinteressante postmoderne satire ’Schizopolis’ som bedste eksempel.

’Mosaic’ er Soderberghs udforskning af den interaktive fortælling, hvor meningen er, at man igennem en app danner sin egen fortællestruktur ud fra de karakterer og veje, man vælger. HBO Nordic viser imidlertid Soderberghs egen, traditionelle fastlagte fortælling. Det lyder heller ikke så dumt, da den omhandler et intrikat mordmysterie om en succesrig børnebogsforfatter spillet af Sharon Stone, der findes død. Garrett Hedlund (’Mudbound’) og Beau Bridges (’The Descendants’) har også en rolle i den større mordgåde.

Kan ses på HBO Nordic fra den 23. januar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Swedish Dicks’ sæson 2

En af Viaplays første egenproducerede serier var dette goofy påfund af den kendte svenske skuespiller Peter Stormare (’Fargo’, ’Dancer in the Dark’). Stormares satte sig selv i centrum for ideen om en svensk eks-stuntman Ingvar, der starter detektivbureaet ’Swedish Dick’ og sammen med dj’en og landsmanden Axel (Johan Glans) skøjter rundt i Los Angeles’ lækre omgivelser. Tosserierne fortsætter i sæson 2, og som Stormare siger »Vi har skabt et monster, og jeg kan godt afsløre, at anden sæson overrasker på den vilde måde«.

Første sæson kunne bryste sig af selveste Keanu Reaves, som vender tilbage.  Denne gang har Stormare og seriens amerikanske manuskriptforfatter og medskaber, Andrew Lowery, også fået fat i Lori Petty (’Point Break’, ’Orange Is the New Black’) samt den tidligere barnestjerne Haley Joel Osment  fra ’Den sjette sans’.

Kan ses på Viaplay fra den 25. december.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Divorce’ sæson 2

Referencen til den banebrydende ’Sex and the City’ var uundgåelig, da HBO og Emmy- og Golden Globe-vinderen Sarah Jessica Parker igen fandt sammen om denne serie om et modent par i skilsmissekrise. Sæson 1 formåede dog at blive sin egen ikke mindst takket være seriens skaber og medforfatter, britiske Sharon Horgan, som tidligere havde vist sig kyndig i at balancere parforholdsdrama med høj komik i ’Catastrophe’.

Det er spændende, om ’Sex and the City’-viben kan mærkes, da Horgans nye samarbejdspartner som showrunner i stedet for Paul Simms er Jenny Bicks, som har skrevet og produceret mange afsnit af Jessica Parkers gamle serie. Som Horgan sagde til Soundvenue i forbindelse med første sæson, så har hun »sigtet efter at lave en komedie, der både kan få dig til at grine og græde«. Det er også tilfældet i sæson 2, hvor Francis (Sarah Jessica Parker) og eksmanden Robert (Thomas Haden Church) skal afprøve datinglivet igen som 50-årige.

Kan ses på HBO Nordic fra den 15. januar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Crashing’ sæson 2

Standup-komikeren Pete Holmes fortsætter sin ’Louie’-inspirerede semibiografiske historie om sine hverdagsoplevelser i fiktionaliseret form. Drivkraften er de mange bump, Holmes har støt på i sin vej frem, men dog ikke lige så dramatisk som vennen Kumail Nanjianis oplevelser i ’The Big Sick’.

I anden sæson kæmper Pete stadig for at slå igennem som komiker, men det er svært med manglende overskud på moralen og bankkontoen. En dag møder han en ateist, der får Pete til at reflektere over sin tro og mening med livet. Det lyder tungt, men med Holmes i front, Judd Apatow som executive producer og et overflødigshorn af kendte standuppere er grinene sikret.

Kan ses på HBO Nordic fra den 15. januar.

Læs også: De bedste tv-serier i 2017 – top 10-1

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af