Duncan Jones løfter endelig sløret for sit ’Blade Runner’-beslægtede passionsprojekt – se trailer til ‘Mute’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Duncan Jones mistede sin instruktørstjerne hos mange fans og anmeldere med ’Warcraft’. Men med sin kommende film ’Mute’ vender han tilbage til science fiction-terrænet fra ’Moon’ – hans debutfilm, der med tiden har vundet anerkendelse som et af genrens højdepunkter i dette årtusinde.

Titlen stammer fra den stumme bartender Leo, spillet af Alexander Skarsgård, der i 2052 render rundt i et futuristisk Berlins skumle gader og stræder på jagt efter sin forsvundne kæreste. Eftersøgningen leder Leo hen til de to gakkede amerikanske kirurger Cactus Bill (Paul Rudd) og Duck (Justin Theroux), som er på deres helt egen mission.

Duncan Jones – i øvrigt søn af David Bowie – har beskrevet sin atmosfæriske nærfremtidsvision af Berlin som stærkt influeret af sci-fi-noiren hos ‘Blade Runner’ og romantikken hos ‘Casablanca’. Traileren antyder, at der også har sneget sig lidt absurd kitsch fra ‘Brazil’- og ‘Twelve Monkeys’-instruktøren Terry Gilliam med i gryderetten, som har fået lov til at stå og simre meget, meget længe.

’Mute’ var således en idé, som formede sig i Duncan Jones’ hoved, flere år før ‘Moon’ udkom i 2009. I starten af 10’erne havde han nærmest droppet at få filmatiseret sin dystre fremtidshistorie og ville som trøst dele den med verden som graphic novel. Duncan Jones har i øvrigt tidligere udtalt, at ’Mute’ kan betragtes som en ‘spirituel opfølger’ til ‘Moon’ og vil fungere som epilog for Sam Rockwells karakter(er) fra samme film.

Duncan Jones endelige version af ‘Mute’ kan ses på Netflix fra den 23. februar.

Læs også: ‘Warcraft’-instruktør Duncan Jones forklarer floppet – men er frisk på en efterfølger

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af