Rose McGowan tordner mod Golden Globes’ MeToo-protest: »Klædt i sort for at ære vores voldtægter«

Rose McGowan tordner mod Golden Globes’ MeToo-protest: »Klædt i sort for at ære vores voldtægter«
Rose McGowan taler til konference om kvinders rettigheder i oktober 2017. (Foto: Aaron Thornton/Getty Images)

Da Harvey Weinsteins maske endeligt faldt, var det takket være en række modige skuespillere og modeller, der trodsede frygten for en karriere-kæntring ved at stå frem. Rose McGowan var sammen med blandt andre skuespillerinde og instruktør Asia Argento blandt de første til at tage bladet fra munden.

Deres ære for den bedrift, det var at fjerne én af filmbranchens mest magtfulde skikkelser fra toppen af kransekagen, kan man ikke tage fra dem. Men selv føler de udviklingen siden Weinstein-afsløringerne er druknet i rygklapperi, selvfrelsthed og manglende ansvar for årelangt stiltiende samtykke i det kollektive Hollywood.

Rose McGowan har klart været mest højtråbende omkring sin utilfredshed, som hun blandt andet har ladet gå ud over Meryl Streep, som hun mener, vidste besked om Weinsteins forbrydelser i årevis. Hun har også kaldt den stiltiende, sortklædte protest under weekendens Golden Globes for hul.

Ikke overraskende fortsætter McGowans angreb efter uddelingen, fremgår det af en Twitter-udveksling med Asia Argento.

Flere af #MeToo-bevægelsens stemmer såsom Rosanna Arquette (‘Pulp Fiction’) og Corey Feldman (‘Goonies’) påpegede hykleriet i at Golden Globes-deltagerne og arrangørerne anerkendte problemet, men undlod at invitere nogle af ofrene.

Siden har Rose McGowan kritiseret Time’s Up-bevægelsen for at samarbejde med agent-virksomheden CAA, som McGowan mener er en del af problemet.

Rose McGowan arbejder både på en bog, ‘Brave’, om hendes rolle i #MeToo-bevægelsen og en doku-serie, ‘Citizen Rose’, der har fulgt hende de seneste tre måneder.

Læs også: Rose McGowan anklager sin eks Robert Rodriguez for psykisk terror – instruktøren afviser blankt

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af