Spielberg og Guillermo del Toro reagerer på Natalie Portmans Golden Globes-bemærkning

Spielberg og Guillermo del Toro reagerer på Natalie Portmans Golden Globes-bemærkning
Steven Spielberg og Guillermo del Toro (Foto: Mike Coppola/Getty Images)

Time’s Up- og #MeToo-bevægelserne satte et tydeligt præg på årets Golden Globes-prisuddeling. En af kvinderne bag Time’s Up, Natalie Portman, skulle i selskab med Ron Howard læse de nominerede op til prisen for bedste filminstruktør, som bestod af fem mænd og ingen kvinder.

Det fik Portman til fra scenen at udmelde: »Her er alle de mandlige nominerede…«.

Mexicanske Guillermo del Toro, der endte med at vinde for ’The Shape of Water’, kiggede sig lidt befippet omkring, da kommentaren lød. Efterfølgende havde han dog ikke andet end lovprisende ord om Portmans aktion:

»Jeg synes, at det var fedt!« fortalte han Indiewire. »Hun skal sige lige præcis, hvad hun føler for. Der bliver lavet fremragende ting af kvindelige instruktører. ’Mudbound’, ’Lady Bird’ og ’Wonder Woman’ er alle fantastiske«.

En anden nomineret i kategorien for bedste instruktør var Steven Spielberg med ’The Post’. Til Entertainment Tonight udtalte han sig, i forbindelse med Natalie Portmans kommentar, også positivt om sine kvindelige kollegaer:

»Der sker et vendepunkt lige nu – langsomt, måske ikke hurtigt nok – for kvindelige instruktører. Dette er et ret utroligt år, og jeg tror, vi kommer til at se nogle nomineringer. Til Oscars forudser jeg en kvindelig instruktør, hvis ikke flere«.

Barbara Streisand er den hidtil eneste kvinde, som har vundet instruktørprisen til Golden Globes, og hun istemte sig også Portman, da hun under showet uddelte prisen for bedste film.

Læs også: Rose McGowan tordner mod Golden Globes’ MeToo-protest: »Klædt i sort for at ære vores voldtægter«

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af