Første trailer til HBO’s sexskandalefilm med Al Pacino

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Timingen for HBO’s sexskandalefilm om virkelighedens fallerede sportsikon Jerry Sandusky er uhyggeligt rammende.

Jerry Sandusky arbejdede i tre årtier som prisvindende assistenttræner i amerikansk fodbold på Pennsylvania State University under legenden Joe Paterno – den mest vindende træner i amerikansk college-fodbold nogensinde.

Paterno trænede Penn State Nittany Lions fra 1966 – 2011, og han og Sanduskys parløb varede fra 1969 – 1999.

Sandusky blev desuden kendt for sit arbejde for at forbedre vilkårene for udsatte unge i Pennsylvania, og i 1977 stiftede han velgørenhedsorganisationen The Second Mile til samme formål. Men assistenttræneren gemte på en grum hemmelighed.

I 2011 blev Sandusky arresteret og anklaget for 52 tilfælde af overgreb mod børn. Og Paterno kom i spotlyset for formentlig at have kendt til forbrydelserne og forsøgt at dække over sin kollega.

HBO’s kommende ’Paterno’ fokuserer på trænerens implikation i sagen, og et collegemiljø, hvor kærligheden til sporten og national prestige gik forud for børns ve og vel. Filmen har været længe undervejs, og skulle oprindeligt have været instrueret af Brian De Palma, der imidlertid forlod projektet grundet budgetproblemer. I 2017 tog den Oscar-vindende instruktør Barry Levinson (’Rain Man’) over efter at have instrueret HBO’s Emmy og Golden Globes-nominerede ’The Wizard of Lies’ med Robert de Niro og Michelle Pfeiffer.

Paterno spilles med vanlig intensitet og pondus af Al Pacino, der tidligere har medvirket i HBO-produktionerne ’Angels in America’ og ’Phil Spector’, og som tilbage i 1997 spillede med i Barry Levinsons gangsterdrama ’Donnie Brasco’. Udover Pacino medvirker Riley Keough som graverjournalist, Kathy Baker som Paternos hustru og John Johnson som Jerry Sandusky.

’Paterno’ får premiere på HBO Nordic til april.

Læs også: ’The Walking Dead’s Twitterfans reagerer på hovedkarakters død

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af