Joaquin Phoenix udset som Jokeren i egen solofilm

Joaquin Phoenix udset som Jokeren i egen solofilm
Joaquin Phoenix i Paul Thomas Andersons 'The Master'

Jack Nicholson og Heath Ledger har indtaget rollen i nu ikoniske præstationer, mens Jared Letos antræk som Gothams skælmske superskurk fes mere ud i sandet.

Hvilken grøft det næste bud på Jokeren falder i, vil tiden vise, men i hvert fald er det en særdeles interessant udvikling, at det er ingen ringere end Joaquin Phoenix, som er udset til at føre stafetten videre i en kommende spinoff, der udvikles sideløbende med DC’s andre film i universet som ‘Suicide Squad’. Jared Leto skal således fortsat spille Jokeren i ‘Suicide 2’, og de to historier kommer ikke til at have direkte relation til hinanden.

Filmen, som Phoenix er udset til, er en origin-fortælling instrueret af Todd Phillips (‘The Hangover’-filmene). Variety meddeler, at Phillips har gjort det klart over for studiet Warner Bros., at Phoenix er hans førstevalg (oprindeligt fiskede man dog efter Leonardo DiCaprio, der imidlertid takkede nej), og skuespilleren har sagt ja til rollen. Den endelige kontrakt skal dog stadig udformes.

Phoenix og Joker-rollen virker som et særdeles stærkt match, og det er særligt interessant, fordi Joaquin Phoenix aldrig før har spillet med i en superheltefilm. Han har tidligere takket nej til rollen som Lex Luthor i ‘Batman v Superman’ og en rolle i ‘Doctor Strange’, men efter grundige overvejelser har han altså indvilliget i at tage Jokeren på sig.

Forhåbentligt antyder det, at manuskriptet er stærkt – det bliver skrevet af Todd Phillips sammen med Scott Silver (‘8 Mile’). Historien kommer til at fokusere på, hvordan Jokeren blev en kriminel mastermind, og Variety rapporterer, at filmen vil være mere gritty end klassisk tegneserie-kulørt. Det har tidligere været rapporteret, at Martin Scorsese skulle producere filmen, men det synes lige nu ikke at være tilfældet.

Herhjemme er Joaquin Phoenix snart aktue som lejemorder l i Lynne Ramsays roste ‘You Were Never Really Here’, der har premiere 22. marts.

Læs også: Joaquin Phoenix er brutal i traileren til ‘You Were Never Really Here’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af