Oscar gør alt for at undgå en gentagelse af sidste års fuckup

Oscar gør alt for at undgå en gentagelse af sidste års fuckup
Faye Dunaway og Warren Beatty lige inden skandalen. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Sidste års Oscar-show vil især blive husket for fadæsen, hvor Warren Beatty og Faye Dunaway kårede ’La La Land’ som vinder af prisen for bedste film. Tre af filmens producere nåede at holde takketaler, før de blev fortalt, at der var sket en fejl: ’Moonlight’ havde vundet prisen. Det viste sig, at de to presentere havde fået tildelt kuverten for bedste kvindelige hovedrolle, som gik til Emma Stone fra ’La La Land’.

Efter miseren undskyldte PwC, det prisansvarlige revisionsfirma, eftertrykkeligt og forsikrede om, at det aldrig ville kunne ske igen. Nu er dette års nye foranstaltninger blevet annonceret.

For det første er sidste års ansvarlige Brian Cullinan og Martha Ruiz udelukket fra ansvarsposter på fremtidige Oscar-uddelinger, efter førstnævnte var distraheret bag kulissen af sin iPhone og videregav den forkerte kuvert, og de begge to tøvede alt, alt for længe med at reagere, da det stod klart, at der var sket en fejl.

Rick Rosas, som var ansvarlig i 14 år, inden Cullinan overtog i 2015, er genindtrådt på posten. Han får selskab af firmaets erfarne chefer Kimberley Bourdon og Mark Lobel.

Alle tre skal memorere alle årets prisvindere, og Lobel kommer til at være placeret sammen med showets producere, så han således med det samme kan meddele, hvis forkerte navne bliver råbt op. Sådan en ordning var der ikke til sidste års show.

Efter Cullinan sidste år kronede sin indsats med at tweete fra backstageområdet, hvilket ikke er tilladt, er elektroniske apparater i år desuden fuldstændigt bandlyst backstage.

Til årets generalprøve skal de tre hovedansvarlige tage del i øvelser, som kan forberede alle på eventuelle fejl og misforståelser. Under søndagens rigtige show lyder en ny regel ydermere, at når en PwC-repræsentant overrækker en kuvert til den givne presenter, skal både presenteren og den sceneansvarlige bekræfte, er der står den korrekte kategori på kuverten.

Læs også: Vinder ’The Square’ en Oscar på søndag?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af