’Will & Grace’-bagmand donerer John Oliver-bog til alle folkeskoler i Indiana

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

John Olivers tegneserie om den amerikanske vicepræsident Mike Pences kanin, ’A Day in the Life of Marlon Bundo’, er allerede blev solgt i utallige eksemplarer. Og nu får bogen et ekstra boost.

Således har hovedforfatteren bag ’Will & Grace’, Max Mutchnick, besluttet sig for at donere bogen til skoler i Indiana, staten, hvor Mike Pence var guvernør, før han blev udnævnt til USA’s vicepræsident.

På Instagram skriver Max Mutchnick, at han har købt et eksemplar af Olivers bog til alle 1.121 folkeskoler i Indiana.

Oliver og holdet bag ’The Last Week Tonight’ lavede bogen som led i deres udsendelse om Mike Pence, hvor de hudflettede vicepræsidentens holdninger til homoseksualitet. Da han var guvernør i Indiana, stod han blandt andet bag den såkaldte Religious Freedom Restoration Act, som ifølge kritikere gav virksomheder mulighed for at diskriminere homoseksuelle.

Helt konkret gav loven virksomheder mulighed for at henvise til deres religiøse overbevisning, hvis de blev sagsøgt af privatpersoner. Det betød, at de i teorien kunne nægte at betjene homoseksuelle par, uden at det ville få juridiske følger.

Pence og politikerne i Indiana modererede dog hurtigt loven, så den alligevel ikke gjorde det lovligt at nægte kunder betjening på grund af deres seksuelle orientering. Det skete, efter at flere virksomheder havde trukket forretninger ud af staten i protest.

Da John Oliver gik i kødet på Pence sagde han, at der var én ting, han elskede ved vicepræsidenten. Og kun én: Nemlig hans kanin.

Eftersom Pences kone og datter allerede var på vej med en bog om kaninen ved navn Marlon Bundo, sendte Oliver og co. naturligvis deres egen version på markedet: En tegneserie, hvor Marlon Bundo åbenlyst er homoseksuel og hopper rundt i Det Hvide Hus med sit livs kærlighed. Fjenden? Det er selvfølgelig Mike Pence.

Max Mutchnick forklarer, at han ville hylde både »John Olivers geni« og »den mest homoseksuelle kanin af dem alle«.

»Mike Pence har haft en enorm platform i Indiana, og i forhold til homoseksuelle har han brugt den til at prædike intolerance«, fortsætter han på Instagram. »Ved at donere disse bøger håber jeg at gå imod de budskaber og give børnene i Pences hjemstat positive rollemodeller og en historie om inklusion«.

Mike Pence har tidligere afvist, at Religious Freedom-loven nogensinde har diskrimineret mod homoseksuelle, blandt andet i det her interview, hvor han hævder, at loven er blevet misforstået. Han har dog tidligere slået fast, at han mener, ægteskabet bør være mellem en mand og en kvinde, blandt andet på nyhedskanalen MSNBC.

Se Olivers præsentation af ’A Day in the Life of Marlon Bundo’ ovenfor. Og læs Max Mutchnicks opslag på Instagram herunder.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af