Det seneste ’Westworld’-afsnit bød på et overraskende gensyn – og en ny fanteori

Det seneste ’Westworld’-afsnit bød på et overraskende gensyn – og en ny fanteori
Jeffrey Wright og Tessa Thompson i 'Westworld' sæson 2.

(Spoilers for ’Westworld’s sjette afsnit af anden sæson)

Hvad ’Westworld’ ikke har i fremdrift, har den i plottwists. Første sæson sluttede som bekendt med, at den oprørske Dolores skød parkernes skaber, Dr. Robert Ford, i baghovedet, men i løbet af anden sæson har han et par gange vist sig i flere af parkens robotter, når han gådefuldt teasede parkens hemmeligheder for William.

I sjette afsnit af anden sæson vendte han tilbage i fysisk form – eller, sådan da.

Bernard, der i løbet af sæson har slået sig sammen med Elsie, fik i gårsdagens afsnit sin kollega til at fjerne sin robot-hjerne og ’uploade’ den i »the Cradle« – robotternes system-platform, som ikke har kunnet kontrolleres siden robotternes oprør.

Inde i denne platform vender Bernard tilbage til Sweetwater, hvor han passerer intetanende og uskyldige versioner af Dolores og Teddy, inden han går ind på Mariposa Saloon. Her møder Ford ham med ordene: »Hello, old friend«, mens hans ansigt spejler sig i klaveret.

Anthony Hopkins som Robert Ford i ‘Westworld’ sæson 2 afsnit 6.

Det har sat flere fanteorier i gang. Fords menneskekrop må stadigvæk være død, men, som tidligere afsnit har indikeret, har han på en eller anden måde uploadet sin bevidsthed til parkens system, hvilket har gjort ham i stand til at kommunikere med gæsterne gennem forskellige robotter.

Gennem sæsonen har Bernards ødelagte robotbevidsthed vist os flashbacks, hvor han i en nærmest hypnotiseret tilstand uploadede en for os endnu ukendt bevidsthed.

Tidligere kunne man koble det sammen med Williams mangeårige eksperimenter med at overføre svigerfar James Delos’ bevidsthed til en værtskrop – et eksperiment der, som det sås i afsnittet ’The Riddle of the Sphinx’, aldrig bar frugt. Nu tyder det imidlertid på, at det var Ford, der, i stil med tidligere hændelser, kontrollerede Bernard, som sørgede for, at den tidligere samarbejdspartner ville leve videre i parkens platform.

Mon ikke vi får mere at vide gennem deres samtale, der forhåbentlig fortsætter på Mariposa Saloon i afsnit 7.

Læs også: ’Westworld’-åbningssekvens genopliver skelsættende fanteori – manden bag afviser ikke

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af