Harvey Weinstein indrømmer at have tilbudt filmroller for sex: »Men det gjorde og gør alle andre stadig«

Harvey Weinstein indrømmer at have tilbudt filmroller for sex: »Men det gjorde og gør alle andre stadig«
Harvey Weinstein. (Foto: Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

Efter flere måneder i eksil på en sexafvænningsklinik i Arizona er Harvey Weinstein tilbage i civilisationen, og hans første egentlige interview, siden anklagerne fra over 100 kvinder så dagens lys i efteråret 2017, er en særdeles kontroversiel størrelse.

Weinstein, der i øjeblikket er igang med sit forsvar i New York, hvor han har erklæret sig ikke skyldig for overgreb, indrømmer nemlig, at han har tilbudt filmroller for seksuelle tjenester.

»Ja, jeg tilbød dem filmroller i bytte for sex, men det gjorde og gør alle andre stadig. Men jeg har aldrig nogensinde forgrebet mig på en eneste kvinde«, udtaler Weinstein til The Spectator.

I artiklen bliver den anklagede ex-producer interviewet af sin »gamle ven«, klumme-skribenten Taki Theodoracopulos, om hvad der egentlig lå bag Weinsteins mange årige overgreb. Produceren siger blandt andet til Theodoracopulos:

»Du blev født rig og priviligeret, og du var flot. Jeg blev født fattig, grim, jødisk og jeg var nødt til at kæmpe hele mit liv for at nå nogen vegne. Du har masser af pigerne, ingen pige kiggede på mig, indtil jeg blev stor i Hollywood«.

Harvey Weinsteins indrømmelse og retfærdiggørelse af sine overgreb har over de seneste dage trukket overskrifter over hele verden, men i går udsendte Weinsteins advokat en pressemeddelelse om, at hans klient var blevet fejlciteret.

»Jeg var tilstede under samtalen, og det var ikke et interview, men et socialt møde mellem gamle venner. Harvey og Taki diskuterede ikke sagen, og det ville jeg heller aldrig have tilladt ham. Vi snakkede om gamle Hollywood og kontrasten til europæisk kultur, og jeg tror, Taki så Harvey i det gamle lys. Mr. Weinstein har aldrig sagt noget om at bytte filmroller for seksuelle tjenester. Du har mit ord på, at Harvey ikke sagde det«.

De færreste medier har dog haft meget tilovers for en forsikring fra Weinsteins forsvarsadvokat. Og det virker da også meget mystisk, at journalisten skulle have hørt så grueligt galt. Alligevel har Taki Theodoracopulos selv støttet advokaten med en udtalelse om, at han »måske« har fejlciteret Weinstein.

»Efter 41 år som klummeskribent på Spectator uden en eneste tilbagetrækning, tror jeg, at jeg kan have misrepræsenteret Harvey Weinsteins samtale med mig i New York sidste måned. Det var min fejl. Vi diskuterede Hollywood, og jeg kan have misforstået bestemte ting om stedets metoder. Jeg havde intet at gøre med overskriften på min artikel, og jeg håber ikke, at jeg har skadet hans sag. Det var trods alt et socialt besøg«.

Læs også: Ron Perlman pissede på sig selv for at pisse på Harvey Weinstein

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af