Jar Jar Binks-skuespiller var tæt på selvmord efter latterliggørelse

Jar Jar Binks-skuespiller var tæt på selvmord efter latterliggørelse
Jar Jar Binks.

Ingen figur i ‘Star Wars’-galaksen er blevet hånet, spottet og latterliggjort så meget som den fjollede og stor-ørede Jar Jar Binks fra ‘The Phantom Menace’ fra 1999, der var George Lucas’ første prequel til de tre originale film.

Ofte glemmer man, at der faktisk sidder et menneske i den anden ende af linjen, og det gælder således også i dette tilfælde. Manden bag figuren var Ahmed Best, der lagde motion capture-krop og stemme til Jar Jar, og hvis liv har været stærkt påvirket af den kolossale kritik, der opstod i kølvandet på premieren, og som stadig har en fast plads i populærkulturen omkring ‘Star Wars’.

På Twitter postede han et billede af ham selv og sin søn med følgeteksten: »For 20 år siden oplevede jeg et medie-backlash, der stadig påvirker min karriere i dag. Det her var stedet, hvor jeg næsten endte mit liv. Det er stadig svært at tale om. Jeg overlevede, og nu er den her lille fyr min gave til overlevelse«, skriver han.

Ahmed Best har tidligere fortalt til Wired, at han modtog dødstrusler efter premieren, og at folk kom op til ham og sagde, at han havde ødelagt deres barndom. Mens alle andre fra ‘Star Wars’-universet kom videre, stod Best karriere i stampe efterfølgende ud over mindre roller i tv-serier.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af