Emmy-vinder friede pludselig til sin kæreste under takketale – og salen brød ud i jubel

Emmy-vinder friede pludselig til sin kæreste under takketale – og salen brød ud i jubel
Glenn Weiss friede til sin kæreste Jan Svendsen under gårsdagens Emmy-uddeling. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Det mest overraskende øjeblik ved gårsdagens Emmy-uddeling havde ikke noget med prisoverrækkelserne at gøre, men opstod derimod, da instruktør Glenn Weiss under en takketale pludselig friede til sin kæreste på scenen foran et lamslået og jublende publikum af tv-stjerner.

Weiss var på scenen for at modtage en pris for ‘Bedste instruktør på et komedie- eller underholdningsindslag’, som han vandt for sin indsats ved sidste års Oscaruddeling. Under sin tale, som han først og fremmest dedikerede til sin for nyligt afdøde mor, henvendte Weiss sig til sin kæreste Jan, og så sagde han dét, der fik salen til at bryde i jubel: »Ved du, hvorfor jeg ikke kan lide at kalde dig min kæreste? Det er fordi, jeg hellere vil kalde dig min hustru«.

Øjeblikket blev omgående delt vidt og bredt på nettet (det er showets mest tweetede øjeblik) med billeder af den ekstatiske Jan og de begejstrede Hollywood-stjerner i salens publikum, der ser lige dele henrykte og bevægede ud under klapsalverne.

Parret mødtes i 2001 i forbindelse med den amerikanske teaterprisuddeling Tony Awards, hvor Weiss var instruktør, og Svendsen arbejdede som marketingchef, skriver Deadline.com. Weiss fortæller, at det ikke var et gennemplanlagt træk, eftersom han ikke var sikker på at få prisen, men at det hele gik op i en højere enhed:

»Der var ikke nogen plan B, jeg ved ikke engang, om det her var plan A. Det var en tanke, der voksede og voksede, og endte med at ske. Hvis ikke det var sket præcis på denne måde, ville jeg have gjort noget andet stort og overraskende ud af det«, fortæller Weiss backstage til Deadline.com.

Weiss sender desuden en tak ud til Emmy-instruktør Hamish Hamilton (som også var nomineret til prisen), som fangede Svendsen i salen i det helt rigtige øjeblik, selvom han ikke var blevet advaret om frieriet på forhånd. Heller ikke Jan havde nogen mistanke om frieriet, der dømt ud fra billederne ser ud til at komme som lidt af et chok.

»Jeg håbede virkelig, at han ville dedikere prisen til sin mor. Det gjorde han, og mere til…. Jeg er stadig ved at fordøje det«, fortæller hun til Deadline.

Læs også: De største overraskelser, uretfærdigheder og en ægte hjertevarmer ved nattens Emmy-uddeling

Læs også: ‘Game of Thrones’ sejrede, ‘Atlanta’ fik smæk: Se alle nattens Emmy-vindere

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af