Peter Jackson har restaureret 100 timers optagelser fra Første Verdenskrig – se det mageløse resultat

Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Peter Jackson er mest kendt for sine storslåede film som ‘Ringenes Herre’, ‘Hobbitten’ og ‘King Kong’, men hans næste projekt er i en helt anden boldgade.

Jackson har i de senere år arbejdet på at restaurere og farvelægge 100 timers optagelser fra Første Verdenskrig, der tilhører et britisk museum. Optagelser, der oprindeligt var stumme, har også fået sig en lydside i et forsøg på at gøre de levende billeder mere, well, levende.

90 minutter af optagelserne er også mundet ud i en dokumentar ved navn ‘They Shall Not Grow Old’, der får premiere i britiske biografer i morgen, 16. oktober. Nogle af optagelserne er endda blevet konverteret til 3D i forbindelse med biografpremieren.

»Jeg ville give disse mænd deres sjæl tilbage, i stedet for at folk bare ser dem som Charlie Chaplin-agtige figurer i gamle arkivfilm«, har Jackson fortalt Det Britiske Filminstitut om projektet, som han lavede uden at få løn. »Ved hjælp fra de nyeste computere var vi i stand til at fjerne de tekniske begrænsninger fra 100 år gamle optagelser, så vi nu for kan opleve Første Verdenskrig, som de gjorde det«.

Selvom farverne ser en smule kunstige ud, og nogle bevægelser er lidt slørede, er det stadig et imponerende resultat fra så gamle optagelser.

Hvornår ‘They Shall Not Grow Old’ bliver tilgængelig i Danmark, vides endnu ikke.

Læs også: Altså, er Peter Jackson involveret i den nye ‘Ringenes herre’-serie eller ej?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af