’Amy Schumer Growing’: Efter magre år er stjernekomikerens Netflix-show et skridt fremad

’Amy Schumer Growing’: Efter magre år er stjernekomikerens Netflix-show et skridt fremad
Amy Schumer under sit 'Growing'-show.

Tak skæbne, Amy Schumer er tilbage! Jeg var nervøs for, at min yndlingskomiker var blevet helt hjernevasket af Hollywood, især med sidste års usjove og kropsudskammende komedie ‘I Feel Pretty’, ligesom jeg heller ikke var videre imponeret af mor-datter-komedien ‘Blondiner i junglen’, hendes slappe ‘Leather Special’ Netflix-show eller den lidt for hurtigt skrevet selvbiografi ‘The Girl with the Lowerback Tattoo’.

Hendes nye Netflix-show ‘Amy Schumer Growing’, som er filmet i Chicago Theatre i december, er ikke på højde med hendes momentvis mesterlige sketchshow ‘Inside Amy Schumer’ fra 2013-16, men det går i den rigtige retning. ‘Growing’ er det mest personlige og originale, vi har set fra Schumer længe.

Det kan næppe have undgået nogens opmærksomhed, at Amy Schumer venter sit første barn, og da hun altid har talt åbenhjertigt om sit intimliv, er graviditeten et naturligt omdrejningspunkt for showet. Fra de irriterende spørgsmål, folk stiller gravide (»Hvad skal du have?« »Hæmorider!« »Hvad craver du?« »Pik«) og den tuttenuttede måde, gravide kvinder holder om deres mave på billeder, til konstant opkast og manglende sexlyst.

Graviditeten er en nærmest genial udvidelse af Schumers groteske kropslige humor, hvor hun gennem sit komiske virke har brudt grænser for feminine normer ved at behandle tabubelagte emner som sex, død, kønsliv og kropslige funktioner som menstruation, udflåd og afføring. Schumer har altid joket med sin ’overvægt’, sin overdrevne appetit på mad, alkohol og sex og sin manglende kropslige selvkontrol. Her virker hendes graviditet som en effektiv forstærker: Brækvittighederne er mere autentiske, når vi ved, at Schumer har måttet aflyse shows på grund af sygdommen hyperemisis, kronisk kvalme og opkast.

Vi kommer selvfølgelig også omkring sex og hendes parforhold. Hun fortæller blandt andet virkelig sødt om udfordringerne i at have en mand, der ligger på autismespektret – han er for eksempel virkelig dårlig til at lyve, hvilket både er en velsignelse og forbandelse, når hun for eksempel spørger, om hun ser godt ud i den her kjole.

Schumer har underholdt med sit single- og sexliv i årevis, og det klæder hende at udvikle sit materiale i en mere moden retning. Det hele bliver måske lidt for sødt – selvom det også er ret hyggeligt – og man kan godt savne noget af den kønspolitiske kant, hun især havde i ‘Inside Amy Schumer’. Der er glimt i ‘Growing’: Hun fortæller om at blive arresteret under en demonstration mod nomineringen af højesteretsdommer Brett Kavanaugh og siger, at hun håber på at få en pige, fordi det er »sådan en skræmmende tid for mænd«.

Lidt flere af den slags jokes ville for alvor manifestere Schumers comeback.


Kort sagt:
Amy Schumer udnytter i sit nye show ‘Growing’ sin graviditet til at forstærke sin kropslige groteske humor, samtidig med at hun bruger sin nye livssituation til at skabe et mere modent show, der næsten er for sødt.

Standup-show. Spilletid: 60 min.. Premiere: Kan ses på Netflix
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af