Michael K. Williams fortæller historien bag sit ar: »Mit liv var på spil«

Michael K. Williams fortæller historien bag sit ar: »Mit liv var på spil«
Michael K. Williams som Omar i 'The Wire'.

I 1989 blev en unge kvinde voldtaget i Central Park. Under en retssag med ekstrem mediebevågenhed blev fem drenge dømt, men i 2002 viste de sig at være uskyldige. Den historie fortælles i en ny Netflix-serie, ’When They See Us’, hvor blandt andre blandt andre Michael K. Williams (’The Wire, ’Boardwalk Empire’) medvirker. Williams voksede selv op i New York og var ung i tiden omkring retssagen. I et interview med The Wrap fortæller han om at opleve den voldelige side af byen på egen krop.

»Jeg blev overfaldet af en gruppe afroamerikanere og latinamerikanere på min 25-års fødselsdag. Jeg var ude og drikke med venner, jeg havde flydende mod i mig, jeg deltog i en samtale, jeg normalt ville have løbet væk fra. Fyre ude på ballade. Jeg blev træt af at blive trådt på. Jeg blev voldsomt overfaldet. Mit liv var på spil«, fortæller han.

Overfaldet er skyld i det ar, han bærer i ansigtet, der nok af mange forbindes med hans rolle som Omar i ‘The Wire’.

Han ser episoden som en del af den ophedede stemning, der herskede i New York i årene omkring retssagen. ‘When They See Us’ fortæller blandt andet om mediernes dækning af sagen og de raceladede spændinger, der herskede, og for Williams er det et skridt i den rigtige retning at fortælle historien om, hvad der skete dengang.

»Jeg vil ikke have had. Jeg er træt af vreden. Lad os tage vores vrede og starte en samtale«.

Læs også: Disse film skal du streame i juni – fra DiCaprios klimadokumentar til Oscar-film og hiphopdrama på Netflix

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af