Koreansk mesters Guldpalmevinder er en sublim tour de force – se traileren til ’Parasite’

Den koreanske kritiker-darling Bong Joon-ho kunne i foråret glæde sig over at modtage filmkunstens vigtigste pris, Den Gyldne Palme, ved dette års Cannes Film Festival – den første guldpalme til en koreansk film nogensinde.

Prisen fik han for filmen ’Parasite’. Nu er traileren landet, og allerede her fornemmer man, at buzzen fra festivalen er berettiget.

I ’Parasite’ følger vi en fattig koreansk familie, som udover et arbejde med at samle pizzabakker lever som snyltere på fuld tid. En dag lærer de den velstående familien Park at kende. Familiens søn bluffer sig til en tjans som engelsktutor for Park-familiens datter, og lige så stille begynder resten af den fattige familie at afløse Park-familiens andre tjenestefolk.

Vores egen Cannes-udsendte udnævnte ’Parasite’ til den bedste film på dette års festival og kaldte den for »virtuost iscenesat, forrygende velspillet, utroligt morsom og lige til tidsånden«. Filmen har ikke bare modtaget stor ros fra alverdens kritikere, den har også vist sig at være yderst populær blandt publikum, hvor den tidligere på sommeren fik premiere i Sydkorea.

Bong Joon-ho er bedst kendt for sine koreanske film, heriblandt krimien ’Memories of Murder’ og monsterbaskeren ’The Host’. Senest har han også instrueret den engelsksprogede ’Snowpiercer’ og Netflix-filmen ’Okja’.

’Parasite’ får dansk premiere 25. december.

Læs også: Remake af Guldpalmevinderen ‘Parasite’ er allerede under overvejelse

 

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af