‘Joker’ er den mest indbringende superheltefilm nogensinde

‘Joker’ er den mest indbringende superheltefilm nogensinde
Joaquin Phoenix i 'Joker'.

‘Joker’ er snildt en af efterårets mest omtalte film. Den har solgt billetter for over 950 millioner dollars verden over og vandt desuden den prestigefulde Guldløve i Venedig, mens Joaquin Phoenix hyppigt bliver omtalt som en oplagt kandidat til en Oscar.

Nu har Forbes regnet lidt på tallene, og magasinet kan berette, at filmen samtidig kan bryste sig af at være den mest indbringende superheltefilm nogensinde.

‘Joker’ havde nemlig et relativt beskedent budget på 62.5 millioner dollars, fordi studieoverhovederne var bange for, at filmen var for dyster til at finde et stort publikum (til sammenligning har de fleste Marvel-film et budget på væsentligt over 100 millioner dollars). Det betyder, at filmen nu har tjent sig selv hjem 15.3 gange, hvilket er en ny rekord.

‘Joker’ slår således indbringende superheltefilm som ‘Venom’ (854 millioner dollars i indtjening mod budget på 90 millioner dollars), Tim Burtons ‘Batman’ (411 millioner dollars indtjening mod budget på 35 millioner dollars) og ‘Deadpool’ (783 millioner dollars i indtjening mod budget på 58 millioner dollars).

Det ligger i kortene, at ‘Joker’ vil nå over en indtjening på 1 milliard dollars (knap 6,8 milliarder kroner) senere på måneden. Filmen bliver dermed den billigst producerede film til at nå milepælen – ‘Jurassic Park’ har lige nu rekorden med et budget på 63 millioner dollars.

Tidligere på året slog ‘Avengers: Endgame’ James Cameron og ‘Avatar’ af pinden som den mest indtjenende film nogensinde med over 2,790 milliarder dollars i billetindtægter globalt. ‘Endgame’ havde dog et budget på over 350 millioner dollars.

Læs også: ’Joker’-instruktør teaser Catwoman-reference på Instagram

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af