Joaquin Phoenix revser sine kolleger for privatflyshykleri under Golden Globe-tale

Joaquin Phoenix revser sine kolleger for privatflyshykleri under Golden Globe-tale
Joaquin Phoenix under sin vindertale ved nattens 'Golden Globes'. (Foto: Paul Drinkwater/NBCUniversal Media, LLC via Getty Images)

Joaquin Phoenix løb med prisen for bedste mandlige hovedrolle i et filmdrama ved nattens Golden Globe-uddeling for sin titelrolle i ‘Joker’, og i talen startede han med på høfligste vis at rose sine skuespilkolleger, ‘Joker’-instruktør Todd Phillips for at bære over med ham, selvom han var »en pain in the ass«, og sin kæreste, skuespilleren Rooney Mara, hvis navn han tydeligt berørt dårligt kunne få ud over sine læber.

I sidste del sendte han dog også en stikpille til sine priviligerede Hollywood-kolleger, som ivrigt taler politiske sager mod krig, fattigdom og klimaforandringer, når de står på vinderpodiet,

»Modsat hvad mange tror, vil jeg ikke rokke båden«, startede han.

»Men båden har fucking brug for at blive rokket. Det er virkelig fint, at så mange er kommet på scenen og har sendt deres tanker mod Australien (der er plaget af voldsomme skovbrande, red.). Men vi er nødt til at gøre mere end det. Det er en smuk gestus, og jeg… Jeg har ikke altid været en retskaffen mand, jeg lærer så meget, og så mange af jer i rummet her har givet mig så mange muligheder for at gøre det rigtigt. Og jeg er dybt taknemmelig« slog han fast og fortsatte:

»Men jeg tror, at vi sammen forhåbentligt i fællesskab kan skabe nogle forandringer. Det er godt at stemme, men nogle gange må vi også tage de forandringer på os selv og lave ændringer og bringe ofre i vores egne liv. Og det håber jeg, vi kan gøre. Vi behøver ikke tage privatfly til Palm Springs eller tilbage. Jeg vil prøve at gøre det bedre, og det håber jeg også, I vil«, sagde han i en tale med utroligt mange »beeep«-lyde i tv-transmissionen alle de steder, hvor han bandede.

Phoenix beviste før Golden Globe-showet, hvordan man selv kan være med til at skabe forandringer. Skuespilleren, som er veganer, havde nemlig foreslået The Hollywood Foreign Press Association, der står bag showet, at aftenens menu skulle være uden kød og mejeriprodukter, et ønske de efterkom. Det takkede han foreningen for i begyndelsen af sin tale, som kan ses i sin helhed herunder:

Se alle vinderne ved nattens Golden Globes her.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af