Amerikansk serie trækker nyt afsnit om epidemi i New York tilbage

Amerikansk serie trækker nyt afsnit om epidemi i New York tilbage

Nogle gange er fiktion bare en tand for god til at efterligne virkeligheden. Det har den amerikanske tv-kanal NBC måtte sande, efter de har set sig nødsaget til at trække et afsnit af lægeserien ‘New Amsterdam’ tilbage. Et afsnit, der havde arbejdstitlen ’Pandemic’.

Afsnittet skildrer, hvordan en omfattende influenza-epidemi komplet lammer det amerikanske sundhedssystem og presser det titulære hospital New Amsterdams kapacitet og dets medarbejdere til det yderste. Hospitalet ligger i New York, som for tiden er USA’s største hotspot, når det kommer til smittede med corona.

Selvom afsnittet er indspillet og klippet færdigt, forklarer seriens skaber, David Schulner, i et åbent brev til Deadline, hvorfor han og NBC er blevet enige om at trække det midlertidigt tilbage:

»Godt nok er jeg fiktionsforfatter. Men hvis jeg må have lov til at sige det, så har verden brug for meget mindre fiktion og mange flere facts for tiden«, skriver Schulner.

»I løbet af et år kan influenza slå op imod 80.000 amerikanere ihjel. Det ville vi (i afsnittet, red.) gerne have, at folk en gang for alle fik øjnene op for. Og nogle gange er den bedste måde at gøre den slags effektivt at skræmme livet af folk, i en sådan grad at man får lyst til at gå ud og vaske hænder i reklamepauserne.

For vi gjorde virkelig vores bedste for at vise, hvad der sker, når hospitaler bliver tvunget til at opføre telte på parkeringspladser, fordi alle sengene indendørs er fyldt op. Og hvordan det er at være en læge eller en sygeplejerske, som har arbejdet flere vagter i streg, fordi deres kollegaer er blevet syge. Hvordan det ser ud, når panikken rammer. Og folk kommer i karantæne. Og når folk dør«, skriver Schulner.

Fire skuespillere fra serien er efter episodens indspilning blevet test positiv for corona, heriblandt Daniel Dae Kim (’Lost’), men de er alle ifølge Schulner i bedring. Det vides endnu ikke, hvornår afsnittet bliver udgivet.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af