Skuespillerlegenden Max von Sydow er død

Skuespillerlegenden Max von Sydow er død
Max von Sydow og Pelle Hvenegaard i 'Pelle Erobreren'.

I det amerikanske mainstreamland hyldede de ham for roller i blockbusters a la ‘Exorcisten’ og ‘Star Wars: The Force Awakens’, men under nordlige himmelstrøg strålede hans stjerne først og fremmest igennem prægtige præstationer i Ingmar Bergman-klassikeren ‘Det syvende segl’ (hvori han spillede skak med Døden) og, selvfølgelig, Bille Augusts Oscar-vindende ‘Pelle Erobreren’ fra 1987.

Svenske Max von Sydow var en legende. Og i dag er han gået bort, 90 år gammel.

I senere år medvirkede Sydow blandt andet i ‘Game of Thrones’ som Three-Eyed Raven, men helt tilbage i 60’erne var han faktisk førstevalget til at spille James Bond i ‘Dr. No’. En rolle, han som bekendt takkede nej til – dog uden på noget tidspunkt at savne beskæftigelse i sin frugtbare, livslange karriere, der startede helt tilbage i 1949 med den svenske film ‘Kun en mor’.

Sydow blev Oscar-nomineret for først ‘Pelle Erobreren’ (der indbragte ham både en Robert og en Bodil herhjemme) og siden, i 2012, for ‘Extremely Loud & Incredibly Close’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af