Vi risikerer at løbe tør for internet: Netflix sænker kvaliteten for at undgå sammenbrud

Vi risikerer at løbe tør for internet: Netflix sænker kvaliteten for at undgå sammenbrud
El og vennerne i Netflix' 'Stranger Things'. (Foto: Netflix)

Internettet er det nye toiletpapir. Altså, ganske vist ikke bogstaveligt talt, men i disse isolationstider er der ikke overraskende noget nær konstant myldretid i internettrafikken. Og som vi bittert kan erfare fra supermarkedernes tomme toiletpapir-hylder, sker det, at det, der er allerstørst efterspørgsel på, risikerer at blive udsolgt.

Internettet er ingen undtagelse. Efter en udtalelse fra EU-kommissær Thierry Breton (der er ansvarlig for det indre marked bestående af over 450 millioner internetbrugere) om, at streamingplatformer, teleselskaber og brugere har et fælles ansvar for at sikre velfungerende internet igennem krisen, har Netflix taget affære.

Netflix har således sænket kvaliteten for alle europæiske brugere med 25% over de næste 30 dage for at sikre mere båndbredde. Dette gør sig gældende hos streamingtjenestens 51 millioner brugere i Europa.

Netflix forventer, at tiltaget vil vise sig i billedkvaliteten hos nogle brugere (primært dem, der abonnerer på en Ultra High Definition-pakke), men at det langt fra vil være alle, der vil ænse forringelsen, spår en talsmand fra Netflix (via The Guardian).

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af