’Insecure’ sæson 4: Issa Raes sexede komediedrama er tilbage med skarpt blik for veninderelationer

’Insecure’ sæson 4: Issa Raes sexede komediedrama er tilbage med skarpt blik for veninderelationer
Molly og Issa i 'Insecure'.

Venskabet mellem Issa (Issa Rae) og Molly (Yvonne Orji) har altid været det bankende hjerte i ‘Insecure’, Issa Raes chillede og skarpe komediedrama, der nu er gået ind i sin fjerde sæson på HBO.

De har før kæmpet med balancen mellem at støtte sin BFF betingelsesløst og give en real talk, når den anden er blind for egne fejl og destruktive mønstre. Den disciplin kræver god situationsfornemmelse for at undgå at være et røvhul, der sparker til sin veninde, når hun ligger ned. Og den fornemmelse er de ved at miste.

Molly kritiserer Issa for at opsøge kaos – og ekskæresten Lawrence (Jay Ellis) igen igen. Issa påpeger Mollys tendens til at fokusere på problemerne, denne gang i forholdet til sin nye, lovende kæreste, Andrew (Alexander Hodge). De har begge to ret, men formår ikke at kommunikere det med kærlighed. Spændingerne mellem Issa og Molly ulmede hele sidste sæson, men nu bryder de ud i lys lue som resultat af en blanding af misforståelser, svigt, missede telefonopkald og en træthed over den andens problemer, der kører i ring.

Konflikten føles både uundgåelig og frustrerende, fordi de kunne løse så meget ved blot at lytte til hinanden. I en symbolsk scene er de bogstaveligt talt ved at kollidere, da de begge forsøger at parkere på samme plads og hele tiden tror, at den anden vil bakke ud.

En af grundene til, at Issa forsømmer Molly, er, at Issa for en gang skyld brænder for sit arbejde. Sidste sæson brugte Issa på at finde frem til, hvad hun ikke ville – heriblandt arbejde i den nedladende nonprofitorganisation We Got Y’all og finde sammen med eksflirten Daniel. Nu er hun ved at finde ud af, hvad hun vil, og det er forfriskende i en serie, hvor hovedpersonen ellers kun har bevæget sig baglæns.

Således har Issa sagt sit faste job op for i stedet at hellige sig drømmen om at arrangere en stor gadefest i sit lokale kvarter, Inglewood, der skal fremhæve lokale sorte kunstnere og madsteder. At gadefesten ironisk i sidste ende invaderes af hvide hipstere illustrerer netop behovet for at støtte lokalsamfundet i det gentrificerede kvarter.

Planlægningsarbejdet, der er noget af et forhindringsløb, tager al Issas fokus. Jeg kan godt lide fokuserede Issa, der er mere optaget af at gøre noget for andre end for sine efterhånden trættende kærlighedsdramaer – ligesom hvert afsnits nedtælling til festen giver sæsonen dramatisk momentum.

Selv da Issa finder ud af, at hendes nye, seje veninde og arbejdsmakker Condola (en karismatisk Christina Elmore) dater Lawrence – de mødtes ved veninden Tiffanys babyshower, hvor hun også mødte Issa – forsøger hun at hæve sig over det og fortsætte samarbejdet.

Issa er dog ikke gået helt i cølibat, men har et charmerende, uforpligtende forhold til en sød og tyk sikkerhedsvagt, der er forfriskende langt fra de fitnessfyre, hun plejer at være sammen med. Vi møder dem i første afsnit i en dejligt humoristisk sexscene, som er mere nede på jorden end de lækker-akrobatiske sexscener, ‘Insecure’ normalt dvæler ved.

Nuvel, seriens sexethed er en del af dens appel. Men jeg kan godt blive lidt træt af lækkerheden, og af at Issa og Molly altid ser labre og stylede ud, også når de er på hike eller er derhjemme alene. Men måske er det bare mit joggingbuks-coronajeg, der ikke forstår trangen til at tage makeup på.

Molly har dog grund til at iføre sig kampmalingen, for hun kører både med klatten på sit nye advokatkontor og i det spirende forhold til Andrew. Her træder hun ud på dybt kærlighedsvand og forsøger at sænke paraderne og gå helhjertet ind i forholdet, selvom Andrew ikke opfylder alle krav på hendes tjekliste.

Issa og Molly vokser. Bare en skam, at de vokser i hver sin retning.


Kort sagt:
Det er spændende at følge Issa og Mollys for en gangs skyld konstruktive udviklinger i fjerde omgang af Issa Raes charmerende dramedy, hvor venindernes tiltagende indbyrdes konflikt dog vejer tungt i den tragiske retning i seriens fortsatte forfriskende fokus på komplekse veninderelationer.

Anmeldt på baggrund af fem afsnit.

'Insecure' sæson 4. Serie. Hovedforfatter: Issa Rae. Medvirkende: Issa Rae, Yvonne Orji, Jay Ellis, Christina Elmore. Spilletid: 10 afsnit á 30 min. Premiere: Kan ses på HBO Nordic.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af