Næste års Oscar-show kan blive udskudt

Næste års Oscar-show kan blive udskudt
Brad Pitt ved sidste års Oscar-show. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Ingen kan længere være i tvivl om, at corona får vidtrækkende konsekvenser i filmverden, men hidtil har et af de store åbne spørgsmål været, hvad der sker med næste års Oscar-show.

Showet var planlagt til 28. februar, men nu fortæller en insider-kilde til branchemediet Variety, at »det er sandsynligt, at det vil blive udskudt«.

Det fremgår ikke nærmere, hvad tankerne bag er, men det hænger formentlig sammen med, at en forlænget Oscar-sæson vil gøre det muligt for flere film at komme i seriøs betragtning og for akademimedlemmerne at nå at se flest mulige film, også i biografen.

Sidste år klagede mange akademimedlemmer over, at sæsonen var usædvanligt kort, fordi showet fandt sted allerede 9. februar, og derfor skød akademiet og ABC det tilbage til en senere dato. Men på grund af corona vil situationen de facto være den samme i år, hvis man holder fast i slut-februar-datoen.

Spørgsmålet er så, hvor længe man kan tillade sig at udskyde ind i 2021, før man begynder at synes, at det er lovlig sent at fejre filmåret 2020.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af