Fem ’South Park’-afsnit fjernet fra HBO Max og danske Viaplay på grund af Muhammed-karikaturer

Fem ’South Park’-afsnit fjernet fra HBO Max og danske Viaplay på grund af Muhammed-karikaturer

Forrige år opkøbte Warner alle 23 sæsoner af Comedy Centrals ’South Park’ for lidt over tre milliarder danske kroner for at udgive dem på deres nye streamingtjeneste HBO Max, der gik i luften for en måneds tid siden.

Der mangler dog fem episoder i HBO Max’ nu ellers ret imponerende ‘South Park’-kartotek.

Det drejer sig blandt andet om femte sæsons ’Super Best Friends’ og episoderne ’200’ og 201’ fra 14. sæson, som i forvejen var blokerede, når man forsøgte at streame dem på Hulu – seriens forhenværende ejermænd –på grund af deres karikaturer af profeten Muhammed.

Derudover er yderligere to episoder blevet undladt fra HBO Max – og også Viaplay herhjemme – nemlig ’Cartoon Wars 1’ og ’Cartoon Wars 2’ fra sæson 10.

Dobbeltepisoderne ’Cartoon Wars’ – med reference til de danske Muhammed-tegninger – handler om Cartmans forsøg på at få en anden animationskomedieserie, ’Family Guy’, til at lukke ved at annoncere, at seriens kommende afsnit ville indeholde stødende indhold om profeten.

Da Hulu havde rettighederne til ‘South Park’, stødte man som bruger på en besked om, at episoden ikke kunne afspilles, når man nåede til en af de fjernede episoder. Men både på Viaplay og HBO Max fortsætter afspilningen af de næste episoder i sæsonrækken, som om ‘Cartoon Wars’ og de restende episoder aldrig eksisterede.

I september blev ‘South Park’ fornyet med yderligere tre sæsoner, der forventes på Comedy Central i det kommende efterår.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af