Danske talenter viser gratis film i København – med en prestigefyldt prisnominering i ryggen

Danske talenter viser gratis film i København – med en prestigefyldt prisnominering i ryggen
Thure Lindhardt og Anna Hjarne i 'Papapa'.

En stor del af den danske filmbranches elite bliver uddannet fra Den Danske Filmskole i København, men det er de færreste, der er klar over, at en tredjedel af de dimitterede elever fra den Den Norske Filmskole i år er danske.

Mandag den 31. august har du en unik mulighed for at få indblik i de nyudklækkede danske filmskaberes talent, når Cinemateket afholder ’Norsk Filmaften’ og viser tre af årets danske afgangsprojekter. 

På programmet er den fornyligt Student Oscar-nominerede ’Papapa’ af Kerren Lumer-Klabbers, der har Thure Lindhardt på rollelisten. Filmen handler om en ung kvindes første møde med sin donor-far. Dernæst vil Sylvia le Fani, som stod bag den Robert-nominerede kortfilm ’Abu Adnan’, præsentere ’Om lidt’, som fortæller historien om en ung piges splittelse mellem forelskelse og sorg på en rejse til Sydeuropa med sin far og døende mor. Som den eneste dokumentarinstruktør på holdet vil Anna Elise Martensen præsentere ’Vi er her’, der skildrer en venindegruppes ihærdige forsøg på at støtte deres kriseramte veninde Gertrud.

Den Norske Filmskole, som er blevet en vigtig faktor i den skandinaviske filmbranche over de seneste år, er beliggende i Lillehammer og har siden skolens grundlæggelse i 1997 uddannet i alt 350 elever.

Der er 14 danske filmtalenter i årets kuld, ligeligt fordelt på alle ni faglinjer – fiktionsinstruktør, dokumentarinstruktør, producer, manusforfatter, filmfotograf, VFX-mager, produktiondesigner, tonemester og klipper.  

Alle instruktørerne er danske og vil være til stede til at introducere og besvare spørgsmål om filmene. Filmvisningen er gratis og er henvendt til den danske filmbranche samt alle øvrige filminteresserede. Læs mere HER

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af