Disneys storslåede ‘Raya and the Last Dragon’ på vej til Disney+ – se traileren her

Disneys storslåede ‘Raya and the Last Dragon’ på vej til Disney+ – se traileren her
Disneys 'Raya and the Last Dragon'. (Foto: Disney)

Har du altid drømt om et animeret mashup af ‘The Neverending Story’, ‘Mulan’ og ‘Avatar’?

Hvis svaret er ja (eller, »Nej, men det gør jeg nu!«) er dine bønner blevet hørt af Disney, som lige om lidt præsenterer animationseventyret ‘Raya and the Last Dragon’.

Filmen foregår i en magisk verden, Kumandra, hvor stridende riger har bekriget hinanden i evigheder siden dragerne, der engang levede fredeligt side om side med menneskene, blev udryddet af onde magter. Nu vinder ondskaben atter frem, men én drage er stadig i live og lever i skjul – og den vil krigeren Raya finde, så hun og vennerne sammen kan bekæmpe mørket.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Raya and the Last Dragon’ er skabt af folkene bag ‘Frost’ og ‘Moana’, og har et stærkt asiatisk stemmecast med Kelly Marie Tran (‘Star Wars’) i front som Raya og Awkwafina som dragen. Filmen udmærker sig i øvrigt ved at positionere den kvindelige heltinde overfor en kvindelig skurk, Namaari, med stemme af Gemma Chan, mens ‘Killing Eve’s Sandra Oh står bag Namaaris mor, Virana.

I endnu en mavepuster til biografindustrien går Disney imidlertid ikke som planlagt efter en verdenspremiere på det store lærred, men sender i stedet ‘Raya’ ud som betalingsfilm på det amerikanske Disney+ til marts, akkurat som tilfældet var med ‘Mulan’ sidste år. Et move, der dengang fik biografejere til at fortvivle, idet de selvsagt havde hjulpet med at skubbe på filmens markedsføring i månedsvis.

‘Raya and the Last Dragon’s danske Disney+-premiere er endnu ikke fastsat, men følger Disney ‘Mulan’-strategien, kan filmen blive rullet ud som en del af det almindelige indhold til europæiske Disney+-abonnenter senere på året.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af